13.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Στα Χανιά και τη Βάση της Σούδας από την Τουρκία μεταφέρει η Γερμανία τις δυνάμεις της – Τί διαμηνύει ο Γκάμπριελ στην Άγκυρα

Ημερομηνία:

Την άμεση αποχώρηση των γερμανικών δυνάμεων από τη βάση του Ιντσιρλίκ της Τουρκίας και μεταφορά τους πιθανότατα στη Σούδα, έχει αποφασίσει  η γερμανική κυβέρνηση. Η Κρήτη είναι η πιθανότερη περιοχή, μεταξύ άλλων 7, στην οποία η Γερμανία προσανατολίζεται να μετακινήσει τους 260 στρατιώτες της που εδρεύουν στη νατοϊκή βάση της Τουρκίας.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύουν σήμερα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Άμυνας της χώρας έχει οκτώ εναλλακτικές λύσεις για τη μεταφορά των δυνάμεων από την Τουρκία, με κυριότερες αυτές της Κρήτης, της Κύπρου και της Ιορδανίας.

Οι σχέσεις των δυο χωρών είναι τεταμένες εδώ και καιρό, τόσο εξαιτίας της συνεχιζόμενης φυλάκισης του Γερμανού δημοσιογράφου στην Τουρκία όσο και με τις περιπτώσεις χορήγησης ασύλου σε αντιπάλους του Ερντογάν. Το γεγονός όμως που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη ένταση είναι η άρνηση της τουρκικής πλευράς να δώσει άδεια επίσκεψης στη βάση του Ιντσιρλίκ σε βουλευτές της Bundestag.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, σοσιαλδημοκράτης Γκάμπριελ, διαμήνυσε ήδη στη γερμανική κυβέρνηση την απόφαση μεταφοράς των δυνάμεων στην Κρήτη, σε περίπτωση που δεν αλλάξει τη στάση της.

Candianews με πληροφορίες από DerneueMannDe

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καρυστιανού: «Το κίνημα μπορεί να γίνει κόμμα»

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ιδρύσει κόμμα η Μαρία Καρυστιανού,...

Τιμές τροφίμων στην Ευρώπη: Ποιες χώρες είναι οι πιο ακριβές και πού κατατάσσεται η Ελλάδα

Η Ευρώπη είναι μια ποικιλόμορφη ήπειρος με σημαντικές διακυμάνσεις στις τιμές...