14.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Νάνσυ Αγγελάκη: «Στο σημείο μηδέν η Δημοτική Αρχή Χανίων»

Ημερομηνία:

Για έλλειψη διεκδικητικού πλαισίου και ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής στην διαχείριση των σημαντικών θεμάτων του Δήμου μας, μιλά η δημοτική σύμβουλος Νάνσυ Αγγελάκη, με αφορμή την απένταξη των έργων της ανάπλασης της πλατείας Σούδας και της αποκατάστασης του υγροβιότοπου του ποταμού Μορώνη.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Για μία ακόμη φορά, ο κ. Βάμβουκας, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ρίχνει το φταίξιμο σε… «κάποιους αντιπολιτευόμενους», προβαίνοντας μάλιστα σε σειρά συστάσεων και υποδείξεων, φτάνοντας στο σημείο να αναφέρει ότι «προς λύπη κάποιων συνεχίζουμε με επιμονή και όραμα το έργο στον Δήμο μας…».

Για ποιο όραμα και έργο μιλά ο κ. Βάμβουκας;

Μάλλον, πρόκειται για… όνειρα θερινής νυκτός, αφού κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας του, δεν έχει οραματιστεί, σχεδιάσει και υλοποιήσει κάποιο έργο, μεγάλο ή μικρό, με τα προβλήματα να συσσωρεύονται καθημερινά.

Είναι γεγονός ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή, δεν ξεκίνησε από το σημείο μηδέν, είναι στο σημείο μηδέν.

Η έλλειψη συνεργασίας με τους εργαζόμενους, η έλλειψη τεχνικών έργων, η υποβάθμιση κοινωνικών δομών, η εγκατάλειψη των περιαστικών  Δήμων, οι ελιτίστικες πολιτιστικές εκδηλώσεις, καταμαρτυρούν την αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να επιλύει τα μεγάλα και μικρά προβλήματα του Δήμου. Και για να καλύψει αυτή την αδυναμία, την ανεπάρκεια και ανικανότητα, κατηγορεί την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Με κύριο χαρακτηριστικό την αυταρχικότητα και την έλλειψη διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς και τις κοινωνικές ομάδες, το μόνο που – τελικά – έχει καταφέρει ο κ. Βάμβουκας,  είναι να ωθεί  τους συνδημότες μας στα άκρα, με πρόσφατο παράδειγμα  τα κλειστά καταστήματα στις 31 Μαΐου και τις μαύρες σημαίες στο Δημαρχείο.

Η έλλειψη συνεννόησης και συνεργασίας αντικατοπτρίζεται δε και στην παράταξή του, αφού ούτε τις ψήφους των συμβούλων του δεν συγκεντρώνει στις ψηφοφορίες των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων. Σημειωτέον δε, ότι από τους 29 Συμβούλους της παράταξής του, απαιτείται η ψήφος των 25 για να έχει την πλειοψηφία.

Κύριε Βάμβουκα, μήπως πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο της παραίτησης; Για να τύχει αυτός ο Δήμος ένα καλύτερο μέλλον!!!

Υ.Γ. Όσον αφορά στα έργα της ανάπλασης της πλατείας Σούδας και της αποκατάστασης του υγροβιότοπου του ποταμού Μορώνη, θυμίζω στον κ. Βάμβουκα ότι προσωπικά είχα ψηφίσει  υπέρ (όπως και για κάθε άλλο έργο που «έρχεται» προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο), με γνώμονα την ανάπτυξη του Δήμου μας».

Νάνσυ (Ναυσικά) Αγγελάκη

πολιτικός μηχανικός Ε.Μ.Π.,

Δημοτική Σύμβουλος Χανίων,

πρώην Αντιδήμαρχος,

πρώην πρόεδρος ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...