Κέικ με πορτοκάλι
Πέντε αυγά, 4 φλυτζάνες αλεύρι, 2 φλυτζάνες ζάχαρη, τρία τέταρτα φλυτζάνας βούτυρο, 1 φλυτζάνα γάλα, 2 μπέικι, 1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα.
Ταψί Νο 36, ψήσιμο 30 λεπτά. Από πάνω κάνομε κρέμα πορτοκάλι (βιοχύμ πορτοκαλάδα μισό βιοχύμ – μισό νερό)
Πούρα
2,5 (δυόμιση) φλυτζάνες καρύδια κοπανισμένα, τρία τέταρτα φλυτζάνας ζάχαρη, μισή φλυτζάνα φρυγανιά, δύο αυγά, 1 κουταλιά κανέλα, 1 κουταλάκι γαρύφαλλα σκόνη, βούτυρο για φύλλα κρούστας 400γρ.
15 λεπτά ψήσιμο θερμοκρασία 200 βαθμοί
Σιρόπι: δυόμιση φλυτζάνες ζάχαρη, δύο φλυτζάνες νερό, κανέλα μασούρι, φλούδα λεμονιού
Κέικ
Ένα βιτάμ μεγάλο, πέντε αυγά, δύο φλυτζάνες ζάχαρη, 1 φλυτζάνα κουβερτούρα τριμμένη, μισή φλυτζάνα γάλα, δυόμιση φλυτζάνες αλεύρι, δύο κουταλιές κονιάκ, 1 κουταλιά κακάο, βανίλια, 1 μπέικι
Ψήσιμο μόνο από κάτω, νούμερο ταψιού 36
Αμυγδαλωτά
Έξι ποτήρια αμυγδαλόψυψα, επτά ασπράδια αυγών, 1 ποτήρι ψιλό σιμιγδάλι, τριάμιση ποτήρια ζάχαρη άχνη, βανίλιες. Ανακατεύομαι ζάχαρη, σιμιγδάλι και ψίχα αμυγδάλου. Προσθέτομε τα αυγά χτυπημένα και την βανίλια. Τα πλάθομε. Τα ψήνομε σε μέτριο φούρνο ένα τέταρτο της ώρας. Όταν ψηθούν τα ραντίζομε με ανθόνερο.
Τις συνταγές του σημερινού φύλου μας τις έδωσε η Ελευθερία Δαρατσάκη