Φρέσκα μανιτάρια γεμιστά
Μυζήθρα, βιτάμ, σκόρδο ψιλοκομμένο, μαϊντανό.
Τα αλατοπιπερώνομε, αφαιρούμε το πόδι το οποίο ψιλοκόβομε, το προσθέτομε στο μείγμα και γεμίζομε τα μανιτάρια και ρίχνομε από πάνω τυρί τριμμένο. Βάζομε στο φούρνο.
Τας κεμπάπ
Κομμάτια μικρά κρέας γάλακτος, αλατοπιπερώνομε. Σωτάρω σε κρεμμύδι το κρέας, μπαχάρι, λίγο σκόρδο, λίγο αλεύρι, σβήνομε με κόκκινο κρασί, ντοματοπελτές.
Κοντοσούβλι
Βάζομε στο κρέας μουστάρδα, λάδι, κρασί, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ξύσμα και χυμό λεμονιού. Σκόρδο κοπανισμένο και ντομάτα ψιλοκομμένη και πιπέρι καγιέν.
Πιπεράτη σάλτσα για ψημένα φιλέτα
Βούτυρο, λίγα ψιλοκομμένα μανιτάρια τα τσιγαρίζομε, ρίχνομε χονδροκομμένο καυτερό πιπέρι. Κρέμα γάλακτος να δέσει. Απ’ την ψησταριά βάζομε το φιλέτο ένα λεπτό στη σάλτσα. Την σερβίρομε σε μπωλ μαζί με τα φιλέτα.