15.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

ΟΗΕ: Σοκ και οργή για τη δολοφονία Παλαιστίνιου ΑμεΑ από το Ισραήλ

Ημερομηνία:

«Πραγματικά σοκαρισμένος» δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ζείντ Ραάντ Αλ Χουσείν για τη δολοφονία Παλαιστίνιου σε αναπηρικό καροτσάκι από τις δυνάμεις του Ισραήλ.

Ο 29χρονος Ibrahim Nayef Ibrahim Abu Thurayeh, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε χάσει και τα δυο του πόδια κατά τη διάρκεια των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα το 2008, συμμετείχε μαζί με εκατοντάδες Παλαιστίνιους σε πορεία διαμαρτυρίας όταν Ισραηλινοί στρατιώτες τον σκότωσαν με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Η διαμαρτυρία αφορούσε την απόφαση του Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και όλων των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ.

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα καταγγέλλει την ασύμμετρη χρήση βίας εναντίον των διαδηλωτών και τόνίζει πως ήταν εμφανές ότι το θύμα δεν αποτελούσε απειλή για τα ισραηλινά στρατεύματα.

«Δεδομένης της αναπηρίας του, η οποία ήταν εμφανής σε αυτούς που τον πυροβόλησαν, η δολοφονία του είναι ακατανόητη – μια πραγματικά σοκαριστική και εξοργιστική πράξη» σημειώνει ο Ζείντ Ραάντ Αλ Χουσείν

info-war.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σούδα: Δρακόντεια μέτρα και ένταση κατά την άφιξη του «Crown Iris»

Σε αστυνομικό κλοιό τέθηκε η περιοχή της Σούδας, με...

Στις κινητοποιήσεις στο Αεροδρόμιο και οι μελισσοκόμοι

Να ενισχύσουν την κινητοποίηση των αγροτοκτηνοτρόφων που από χθες...