13.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Οργή Δήμου Χανίων για ανακρίβειες στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης: “Επιδίδονται σε κυνήγι φαντασμάτων”

Ημερομηνία:

Σκληρή η απάντηση του Δήμου Χανίων σχετικά με ανακρίβειες στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα της “Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομιου Δασκαλογιάννης”.

Αναφέρεται σχετικά:

“Στην ανακοίνωση της “Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του Δασκαλογιάννης”,  σε ένα κείμενο γεμάτο ανακρίβειες, το πιο εντυπωσιακό είναι η επίδοση αυτής της  ομάδας στο κυνήγι φαντασμάτων.

Τώρα φαίνεται ήλθε η ώρα του Δημάρχου Χανίων, στον οποίο επιρρίπτουν την ευθύνη για τη νομιμοποίηση της FRAPORT. Δεν έχουν ακούσει φαίνεται ότι τη νομιμοποίηση στη FRAPORT, την έδωσε το Ελληνικό  Κοινοβούλιο και μάλιστα με ευρύτατη διακομματική πλειοψηφία.

Διευκρινίζεται επίσης ότι ο Δήμαρχος Χανίων χαρακτήρισε αντιδημοκρατική συμπεριφορά την παρεμπόδιση της εκδήλωσης και όχι το δικαίωμα των πολιτών στη διαμαρτυρία.

Ο Δήμαρχος Χανίων και ο κάθε Δήμαρχος φέρει ευθύνη, διότι έχει εκλεγεί από τους πολίτες για να υπερασπίζει τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας. Η άρνηση εκ μέρους του της πραγματικότητας, προφανώς,  δεν θα ήταν καλή υπηρεσία προς τους πολίτες, που τον εμπιστεύτηκαν.

Όσοι δεν έχουν ευθύνη, μπορούν με την παρέα τους, να επιλέξουν εύκολα την άρνηση της πραγματικότητας, επιδιώκοντας τη δημοσιότητα”.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ