15.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

Ανασχηματισμός με ολίγον από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Ημερομηνία:

Μετά την εκλογή του Πάνου Σκουρλέτη στη θέση του Γραμματέα με ποσοστό 88% ανοίγει πλέον ο δρόμος για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό με τον χρόνο να αρχίζει, πλέον, να μετρά αντίστροφα, ενώ είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί και εντός της ημέρας.

Οι πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο αναφέρουν ότι -εκτός μεγάλου απροόπτου- ο πυρήνας της κυβέρνησης δε θα αλλάξει, ενώ ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι είναι έτοιμος να κάνει ανοίγματα τόσο στην κεντροδεξιά όσο και στην κεντροαριστερά.

Άλλωστε, δε θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός μίλησε για συμμαχίες που «απαιτούν οι συνθήκες», τονίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι ώρα για ηττοπάθειες αλλά για τη μεγάλη κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία.

Όπως όλα δείχνουν ο βασικός πυρήνας της κυβέρνησης δεν αλλάζει με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να συγκαταλέγονται στους “αμετακίνητους” , ενώ πληροφορίες τοποθετούν στη «λίστα» αυτή και τον υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη.

Μετά την αποχώρηση Σκουρλέτη, τα επικρατέστερα ονόματα για το υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται να είναι αυτά του Σπίρτζη και Παππά, ενώ δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι αλλαγές στο υπουργείο Πολιτισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης, Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη.

Ξενογιαννακοπούλου-Παπακώστα στην κυβέρνηση;

Όσον αφορά στα «ανοίγματα» η είσοδος της κυρίας Ξενογιαννακοπούλου -προερχόμενης από το ΠΑΣΟΚ- στο υπουργικό σχήμα θεωρείται πιθανή, ενδεχομένως στο υπουργείο Υγείας, ενώ το άνοιγμα προς τη λαϊκή δεξιά θα πραγματοποιηθεί με την πιθανή είσοδο της Κατερίνας Παπακώστα η οποία έχει προγραμματίσει συνάντηση στις 12 με τον Πάνο Κάμμενο. Άλλωστε, μέσω του υπουργού Εθνικής Άμυνας θα γίνει η είσοδός της αν αυτή πραγματοποιηθεί τελικά.

Όσο για τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο ο μοναδικός λόγος που θα άλλαζε χαρτοφυλάκιο, θα ήταν μόνο αν αποτελούσε δική του επιθυμία.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ