12.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

Συνάντηση Αντιδημάρχων του Δήμου Καντάνου-Σελίνου με τον Υπουργό Παιδείας, για τα δυσπρόσιτα σχολεία

Ημερομηνία:

Χθες, Τρίτη 2 Οκτωβρίου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Καντάνου-Σελίνου κ.κ. Στυλιανή Αλφιέρη, Γεώργιος Βακάκης και Μιχάλης Μπικάκης, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου στο γραφείο του στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

– Το αίτημα χαρακτηρισμού των σχολείων της Καντάνου ως δυσπρόσιτων και την αναμοριοδότησή τους στην ομάδα Ι, την στιγμή που τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου μας είναι ενταγμένα στην ομάδα αυτή.
Επεσήμαναν στον Υπουργό ότι οι σχολικές μονάδες της Καντάνου εδώ και πολλά χρόνια ήταν χαρακτηρισμένες ως δυσπρόσιτες, τόνισαν ιδιαίτερα την γεωγραφική θέση της κωμόπολης της Καντάνου, που αποτελεί το κέντρο του ορεινού δήμου μας καθώς και την ιστορικότητα της περιοχής – πόλη σύμβολο της αντίστασης κατά των Ναζί.Τέλος αναφέρθηκαν στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κάντανο στις 5 του Σεπτέμβρη και στις εξαγγελίες που έκανε μέσα στο Δημαρχείο της Καντάνου για τις γερμανικές αποζημιώσεις καθώς και στην αναφορά του ότι θα επανεξετάσει το θέμα των δυσπρόσιτων μαζί με τον Υπουργό Παιδείας.

– Στην συνάντηση τέθηκε επίσης το θέμα της κάλυψης των κενών ωρών στο σύνολο των εκπαιδευτικών μονάδων του Δήμου Καντάνου-Σελίνου και τονίστηκαν ιδιαίτερα τα κενά που παρουσιάζει το ΕΠΑΛ Καντάνου καθώς λείπουν δύο κύρια μαθήματα που χαρακτηρίζουν τα ΕΠΑΛ αυτό της Οικονομίας και της Γεωπονικής.

Επεσήμαναν στον Υπουργό ότι το ΕΠΑΛ Καντάνου είναι ένα σχολείο με ιδιαίτερη δυναμική καθώς οι μαθητές του διέπρεψαν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις αφού όλοι οι συμμετέχοντες εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει και θα επιλύσει τα προβλήματα άμεσα.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Ευχαριστήριο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου για τη στήριξη στις κινητοποιήσεις

Σε μια δημόσια παρέμβαση με σαφές πολιτικό και κοινωνικό...