Καθημερινή Μαχητική
Εφημερίδα

"google ad"

22.1 C
Chania
Tuesday, April 22, 2025

Καταγγελία της Δημοκρατικής Συμμαχίας για σφυγμομέτρηση της VPRC: «ΠΑΣΟΚ 12,7% και ΝΔ 7,8%»

Ημερομηνία:

Η Δημοκρατική Συμμαχία για την έρευνα της VPRC που δημοσιεύετε σήμερα στο περιοδικό «Επίκαιρα», εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η εταιρία VPRC σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου δεν δημοσιοποιεί δημοσκοπήσεις, αλλά την εκτίμηση, που συνάγει από την πρόθεση ψήφου την οποία επιμελώς και παρανόμως[1]* αποκρύπτει.

Όπως προκύπτει από την επιστολή του επιστημονικού συμβούλου της εταιρίας που μας έστειλε στις 13/5/2011, μετά από αίτημα μας στην Ελεγκτική Εταιρεία Δημοσκοπήσεων και Ερευνών για την έρευνα του Απριλίου,  η πραγματική πανελλαδική πρόθεση ψήφου για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, την οποία ουδέποτε εμφάνισε (ούτε στην ιστοσελίδα της) ήταν ΠΑΣΟΚ 12,7% και ΝΔ 7,8%, την οποία παρουσίασαν ως εκτίμηση εκλογικής επιρροής 31,5% και 30,5%.

Ζητούμε από όλα τα μέσα ενημέρωσης (περιλαμβανομένων των ηλεκτρονικών), να τηρήσουν το νόμο και να μην δημοσιοποιούν εκτιμήσεις ερευνών της συγκεκριμένης εταιρίας, αν αυτή δεν ανακοινώνει την πρόθεση ψήφου και την αναλυτική μέθοδο από την οποία προκύπτουν τα αποτελέσματα αυτά.

Ζητούμε επίσης τα κατά νόμο αρμόδια όργανα να επιληφθούν των παρανομιών που διαπράττει η συγκεκριμένη εταιρία και τη σχετική επιτροπή δεοντολογίας να εξετάσει γιατί τα αποτελέσματα της εν λόγω εταιρίας διαφέρουν σε κρίσιμα σημεία (π.χ. διαφορές στην πρόθεση ψήφου άνω των δέκα μονάδων, είκοσι με τριάντα μονάδες διαφορά στην αδιευκρίνιστη ψήφο, από το σύνολο των λοιπών δημοσιοποιούμενων ερευνών)».

[1]* «Απαγορεύεται η αποσπασματική αναφορά στα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης, ιδίως κατά τρόπο που να παραπλανά τον πολίτη σε σχέση με τα αποτελέσματά της. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης πρέπει να διακρίνονται σαφώς από τυχόν εκτιμήσεις ή αναλύσεις του φορέα ή της επιχείρησης δημοσκόπησης ή του μέσου ενημέρωσης. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης πρέπει να διακρίνονται σαφώς από τυχόν εκτιμήσεις ή αναλύσεις του φορέα ή της επιχείρησης δημοσκόπησης ή του μέσου ενημέρωσης».  Άρθρο 4 παράγραφος 5 Ν. 3603/2007

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ