15.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

Ελεύθερη Κατασκήνωση – Κάποιος να μας προστατεύσει

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, η ελεύθερη κατασκήνωση εξακολουθεί για ένα ακόμα καλοκαίρι να διώκεται ποινικά. Οι παραβάτες κινδυνεύουν με αυτόφωρη σύλληψη και επιβολή προστίμου βάσει ενός σκεπτικού, το οποίο επιθυμεί την προστασία όχι μόνο του περιβάλλοντος, αλλά και του εμάς των ίδιων από “τις επιπτώσεις και τους κίνδυνους που εγκυμονεί η ελεύθερη κατασκήνωση”.
Ως φιλελεύθεροι συγχαίρουμε τον κύριο υπουργό και του προτείνουμε να προβεί μαζί με το συναρμόδιο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην ποινικοποίηση και της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο, η οποία προκαλεί ανήκεστο βλάβη στον Έλληνα ασφαλισμένο και επιβαρύνει ένα ήδη προβληματικό σύστημα υγείας.
Το θερινό κυνήγι φαντασμάτων σε απόμερες παραλίες του νησιού είναι παράλογο, κοστοβόρο για τους ΟΤΑ και ευτελιστικό για τον πολίτη. Αντ’ αυτού επιβάλλεται η άμεση αποποινικοποίηση της ελεύθερης κατασκήνωσης, με την ταυτόχρονη επεξεργασία και ψήφιση του κατάλληλου εκείνου θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα ρυθμίζει τον ελεύθερο παραθερισμό με σεβασμό στον παραθεριστή και στο φυσικό του περιβάλλον. Κάθε άλλη προσέγγιση δεν μπορεί παρά να τυγχάνει δημόσιας χλεύης και αποδοκιμασίας.

Φιλελεύθερη Κρήτη
ο φιλελευθερισμός ξανά στην Μεγαλόνησο
φιλελεύθερη συμμαχία
www.greekliberals.net
Περιφερειακή Οργάνωση Κρήτης
http://kriti.greekliberals.net

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ