Κρέας με φρέσκες μπαρμπουνοφασόλες
Είναι κι αυτό το φαγητό από αυτά που μας έμαθε η μαμά μας. Πολύ νόστιμο.
Λοιπόν: Ένα κιλό κρέας κατσίκι ή αρνάκι για τσικάλι θα πείτε στον κρεοπώλη. Πλένομε καλά το κρέας, το βάζομε στο τσικάλι με μια φλυτζάνα ελαιόλαδο. Αλάτι, πιπέρι.
Το τσιγαρίζομε λίγο και ψιλοκόβομε στο κρέας ένα κρεμμύδι. Αφήνομε να τσιγαριστεί το φαγητό καλά. Ψιλοκόβομε κατόπιν 3-4 ώριμες ντομάτες. Αφήνομε να μαραθούν, να βγουν τα ζουμιά τους και προσθέτομε διαλυμένη σε μια φλυτζάνα νερό μία κουταλιά ντοματοπελτέ. Φωτιά μέτρια.
Στα μισά περίπου του ψησίματος έχομε ξεσποριάσει και πλύνει τις μπαρμπούνες. Αν κάποιες είναι δροσερές, τις πελεκάμε και από τις δύο μεριές, τις κόβομε και τις βάζομε με τα φλούδια. Τις αλατίζομε και τις ρίχνομε στο τσικάλι με το κρέας.
Κατά διαστήματα προσθέτομε από λίγο νερό, να ψηθεί καλά το κρέας και οι φασόλες. Αν θέλομε βάζομε και λίγο μαϊντανό. Αφήνομε τη σάλτσα να δέσει, να μην είναι νερουλή και κατεβάζομε. Γίνεται και με μοσχάρι.