13.8 C
Chania
Friday, December 12, 2025

Βίντεο από το πρώτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας – Οι δυνατότητες του

Ημερομηνία:

Έφθασε στην Ελλάδα το πρώτο από τα δυο μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας .

Το MQ-9 Reaper “Guardian” είναι η Ελληνική έκδοση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πρόκειται να παρουσιαστεί στις 19 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει το tovima.gr, πρόκειται για UAV κατηγορίας “MALE”, ικανό να φέρει και οπλισμό.

Κυρίως όμως διαθετει συστήματα που είναι προσανατολισμένα στην θαλάσσια επιτήρηση, ασφάλεια και έρευνα , τη στιγμή που η Ελλάδα αποτελεί ένα θαλάσσιο σταυροδρόμι ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή με χιλιάδες πλοία κάθε τύπου να διέρχονται του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου.

Μια περιοχή που έχει την ευθύνη από το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θαλασσης και η Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο drone μπορεί να μεταδώσει εικόνα και ήχο, σε κέντρα λήψης αποφάσεων σε real time και επι 24ωρου βάσεως, δινοντας έτσι στην Πολεμική Αεροπορια ένα προηγμένο όπλο.Η χώρα μας είχε θέσει επίσημο ερώτημα προς τις ΗΠΑ για αγορά και ενός ακόμα μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλείνουν τα κρεοπωλεία στις 14 Δεκεμβρίου – Πανελλαδικό μήνυμα στήριξης στους αγρότες

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία κρεοπωλών για κλείσιμο των κρεοπωλείων...

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση αγροτοκτηνοτρόφων με την Κυβέρνηση

Χωρίς «λευκό καπνό» ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μποδοσάκη...

Ο αόρατος κόσμος γύρω από την κτηνοτρόφια: 60+ επαγγέλματα που δεν βλέπουμε

Πίσω από κάθε μονάδα εκτροφής λειτουργεί ένα ευρύ, τεχνικό...