15.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Δώρα και ευχές από τα προσφυγόπουλα στον Περιφερειάρχη

Ημερομηνία:

Μια ευχάριστη επίσκεψη είχε το πρωί της Τρίτης, παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουατάκης. Προσφυγόπουλα που ζουν και φιλοξενούνται στην Κρήτη επισκέφθηκαν την Περιφέρεια Κρήτης με την αφορμή της επικείμενης έλευσης του νέου έτους.

Τα μικρά παιδιά ευχήθηκαν στον κ. Αρναουτάκη και αντάλλαξαν δώρα τηρώντας το έθιμο της πρωτοχρονιάτικης προσφοράς. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη υλοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία καθώς η ένταξη οικογενειών προσφύγων στην κοινωνία του νησιού έχει γίνει με ομαλό τρόπο.

Τον Περιφερειάρχη επισκέφθηκαν μια οικογένεια από το Αφγανιστάν, μια από τη Συρία και μια από το Κουρδιστάν,τρεις από τις εθνικότητες προσφύγων που φιλοξενούνται στην Κρήτη

Δώρα και ευχές από τα προσφυγόπουλα στον Περιφερειάρχη
Δώρα και ευχές από τα προσφυγόπουλα στον Περιφερειάρχη
Δώρα και ευχές από τα προσφυγόπουλα στον Περιφερειάρχη
Δώρα και ευχές από τα προσφυγόπουλα στον Περιφερειάρχη
Δώρα και ευχές από τα προσφυγόπουλα στον Περιφερειάρχη

Η υπεύθυνη του προγράμματος Στέγασης Αιτούντων Άσυλο στην Κρήτη- ESTIA Δήμητρα Καμπέλη δήλωσε: “Η Κρήτη έχει δείξει το πιο ευαίσθητο και φιλόξενο πρόσωπό της. Έχει προσκαλέσει τους πρόσφυγες κι έχουν συμμετάσχει σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις. Οπότε δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε σήμερα από εδώ, από τον Περιφερειάρχη Κρήτης που πρώτος από όλους άνοιξε την αγκαλιά του σε αυτούς τους ανθρώπους. Ήρθαμε να δώσουμε μαζί με αυτούς τους ανθρώπους τις ευχές μας για μια χρονιά με αγάπη, αλληλεγγύη, με κατανόηση για το διαφορετικό και για όμορφες λύσεις για τους ανθρώπους που φιλοξενούμε αλλά και για την τοπική κοινωνία“.

Την Περιφέρεια Κρήτης, επισκέφθηκε στη συνέχεια και η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου για τις καθιερωμένες μουσικές ευχές ενόψει της Πρωτοχρονιάς.

Οι μουσικοί ερμήνευσαν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα αλλά και άλλες εορταστικές συνθέσεις δημιουργώντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στην Περιφέρεια.

Δώρα και ευχές από τα προσφυγόπουλα στον Περιφερειάρχη
Δώρα και ευχές από τα προσφυγόπουλα στον Περιφερειάρχη

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Υπάρχει μαύρο πολιτικό χρήμα στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ»

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και οι αγροτικές κινητοποιήσεις, η...

Χανιά: Μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, λίγο πριν τον αποκλεισμό του Αεροδρομίου | Φωτός+Βίντεο

Σε τροχιά κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους εισέρχονται οι αγροτοκτηνοτρόφοι...

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...