13.8 C
Chania
Saturday, December 20, 2025

Συνέλευση Πρωτοβουλίας Χανίων ενάντια στις εξορύξεις την Τετάρτη 4 Μαρτίου στο Εργατικό Κέντρο

Ημερομηνία:

Σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Χανίων ενάντια στις Εξορύξεις καλεί τους πολίτες σε συμμετοχή σε συνέλευση την Τετάρτη 4 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Μετά από μαζική συνέλευση την Παρασκευή 14/2 παρουσία δεκάδων αγωνιστών συγκροτήθηκε η Πρωτοβουλία Χανίων ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων. Η πρωτοβουλία αυτή σε συντονισμό με την Πρωτοβουλία Κρήτης έρχεται να προστεθεί στον χάρτη της αντίστασης που πλαισιώνεται από πλήθος πρωτοβουλιών και κινήσεων ενάντια στις εξορύξεις. Σκοπός της είναι να αποκαλύψει στον χανιώτικο λαό τις μεγάλες και αρνητικές επιπτώσεις των εξορύξεων με καταστροφικά αποτελέσματα για το περιβάλλον, την ζωή των κατοίκων του νησιού μας και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή. Να συμβάλει σε ένα μαζικό κίνημα αποτροπής τους , αναδεικνύοντας το γεγονός ότι οι εξορύξεις  κανένα όφελος δεν θα έχουν την πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού και ότι αντίθετα έρχονται για να αυξήσουν τα κέρδη των πολυεθνικών, που όπως δείχνει η εμπειρία, αφήνουν πίσω τους «καμένη γη», αδιαφορώντας για τις συνέπειες στο περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή που ήδη συντελείται με υπαιτιότητα τους.

Η επιτροπή είναι ανοιχτή για όσους θέλουν να αγωνιστούν ενάντια στις εξορύξεις και θα λειτουργεί μέσα από γενικές συνελεύσεις όπου θα καθορίζουν το περιεχόμενο και τις δράσεις της

Οργανωνόμαστε για να υπερασπιστούμε τον τόπο μας, τη ζωή και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ  ΕΞΟΡΥΞΗ  ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

  –ΟΧΙ  ΣΤΗΝ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ  ΚΑΙ  ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΟΥ  ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ       

  –ΕΞΩ  ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4/3 ΣΤΙΣ 7:00μμ

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ