18.2 C
Chania
Friday, December 19, 2025

Πολιτική συμφωνία για έναρξη διαπραγματεύσεων με Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία

Ημερομηνία:

Σε πολιτική συμφωνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία κατέληξαν την Τρίτη (24.3) οι αρμόδιοι υπουργοί για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις κατά τη διάρκεια συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Χαίρομαι πολύ που τα κράτη μέλη της Ε.Ε τα οποία κατέληξαν σήμερα σε πολιτική συμφωνία για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία. Συγχαίρω ολόψυχα και τις δύο χώρες. Αυτό στέλνει επίσης ένα δυνατό και σαφές μήνυμα σε όλα τα Δυτικά Βαλκάνια: το μέλλον σας είναι στην ΕΕ» δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο επίτροπος ΕΕ για τη διεύρυνση Όλιβερ Βαρέλι.

Παρά τα εμπόδια, η αίσθηση της αντοχής και της αποφασιστικότητάς μας επικράτησε τόνισε μεταξύ άλλων από την πλευρά του ο Υπουργός Εξωτερικών  της Βόρειας Μακεδονίας Νικολά Ντιμιτρόφ.  «Συγχαρητήρια στους Ευρωπαίους φίλους μας για αυτήν την αναγνώριση. Συγχαρητήρια και σε όλους όσους δούλεψαν στην Βόρεια Μακεδονία σκληρά  και δεν σταμάτησαν να πιστεύουν . Η απόφαση της ΕΕ σε αυτή την δύσκολη εποχή αποτελεί ένα σύμβολο της πραγματικής της δύναμης. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το επόμενο στάδιο του ταξιδιού ολοένα και προς τα μπρος.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εφιάλτης το δημογραφικό: Διπλάσιοι οι θάνατοι από τις γεννήσεις το 2024 – Νέα μείωση του πληθυσμού της χώρας

Σε εφιάλτη διαρκείας για τη χώρα μετατρέπεται σιγά-σιγά το δημογραφικό,...

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών – Κοινός αγώνας εργατών για μία ζωή με δικαιώματα

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου τιμά την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών, καλώντας...