17.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Τας κεμπάπ
Ένα κιλό κρέας ψαχνό και το κόβομε σαν καρύδια. Τα καβουρδίζομε στο τηγάνι με δύο κουταλιές βούτυρο ανακατεύοντας καλά να τσιγαρισθεί παντού. Όταν τσιγαριστούν τα βάζομε σε κατσαρόλα. Και στο τηγάνι θα ξανθύνομε μια καλή χούφτα ψιλοκομμένα κρεμμύδια από το ένα κιλό που θα χρησιμοποιήσομε. Όταν ξανθύνει το ρίχνομε στην κατσαρόλα με το ανάλογο νερό, μισό ποτήρι άσπρο κρασί αρετσίνωτο, μισό κιλό τομάτες φρέσκες ή ανάλογο πελτέ, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τα υπόλοιπα κρεμμύδια κομμένα σε ψιλές φέτες. Αφήνομε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά

Ζελέ με φρουϊ ζελέ και σαντιγί Γιώτης
Διαλύετε δύο φακέλους φρουϊ ζελέ σε δύο ποτήρια βραστό νερό. Προσθέτετε δύο ποτήρια παγωμένο νερό ή το σιρόπι της κομπόστας. Ρίχνετε λίγο ζελέ στον πάτο μιας φόρμας και τη βάζετε λίγο στην κατάψυξη να πήξει. Τοποθετείτε λίγα φρούτα ζελέ και πάλι κατάψυξη. Προσθέτω λίγο ζελέ ακόμα και πάλι ψυγείο. Χρησιμοποιώ το ένα τρίτο του ζελέ. Κόβω σε μικρά κομματάκια φρούτα. Χτυπάω στο μίξερ για πέντε λεπτά τους δύο φακέλους Garni με 400 ml κρύο γάλα. Προσθέτω ένα γιαούρτι στραγγιστό, τα κομματάκια φρούτων και το υπόλοιπο ζελέ και καβουρντισμένα αμύγδαλα και ανακατεύω μ’ ένα κουτάλι. Ρίχνω πάνω στο ζελέ και ψυγείο.

Λικέρ από καφέ
Παίρνομε ένα κιλό άσπρο οινόπνευμα διακόσια πενήντα γραμμάρια εκλεκτό καφέ ακαβούρδιστο, 650 γραμμάρια νερό και ενάμιση κιλό ζάχαρη. Πρώτα καβουρντίζομε τον καφέ που μετά τον κοπανίζομε στο γουδί ζεστό. Τον βάζουμε με το οινόπνευμα σε ένα μπουκάλι με φαρδύ στόμιο που σφραγίζομε και το αφήνομε εκεί τέσσερις μέρες. Μετά το παίρνομε, το φιλτράρομε από τουλπάνι και ρίχνομε το οινόπνευμα στο σιρόπι που φτιάξαμε με τη ζάχαρη και το νερό που πρέπει να είναι πηχτό σα λάδι. Μετά το περνάμε από τουλπάνι με βαμβάκι και είναι έτοιμο.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...

Ρωσία: Δεν χαρακτηρίζεται «άμεση απειλή» στη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ – «Θετικό βήμα» λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο χαιρετίζει κίνηση της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ...