14.8 C
Chania
Wednesday, December 24, 2025

Ημερομηνίες και στοιχεία της από κοινού (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) υποκρισίας για το έγκλημα της Marfin

Ημερομηνία:

Του Νίκου Μπογιόπουλου

Ας μιλήσουν τα στοιχεία και οι ημερομηνίες:

  • Οι αγωγές στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών των συγγενών των θυμάτων και των εργαζομένων της Μαρφίν που διασώθηκαν, ασκήθηκαν τον Απρίλιο του  2015 (στις 16-4 και στις 24-4).
  • Τα δικαστήρια έγιναν το 2017 (στις 23-2 και στις 28-9) και οι  πρωτόδικες αποφάσεις που δικαίωναν τους συγγενείς των θυμάτων και τους εργαζόμενους επιζήσαντες δημοσιεύθηκαν το 2018 (στις 19-1 και στις 18-4).
  • Οι εφέσεις ασκήθηκαν εκατέρωθεν (δηλ. από τους οικείους των θυμάτων, τους επιζήσαντες και το Δημόσιο) στις 25-9-2018.
  • Τα εφετεία έγιναν στις 16-1-2019 και οι τελεσίδικες αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών δημοσιεύθηκαν στις 20-6-2019.
  • Αναιρέσεις ασκήθηκαν μόνον από το Ελληνικό Δημόσιο στις 13-11-2019, επιδόθηκαν στις 12-3-2020 και η δικάσιμος ορίστηκε ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας στις 1-6-2020.
  • Παρ’ότι θα έπρεπε να είχε δρομολογηθεί η εξόφληση των τελεσιδίκως επιδικασθέντων ποσών από τον Ιούνιο του 2019 (πριν την κυβερνητική μεταβολή), εν τούτοις α) το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους εξάντλησε την αναστολή των δικαστικών προθεσμιών λόγω καλοκαιριού, β) αξιοποίησε το ευνοϊκό νομοθετικό καθεστώς για το Δημόσιο, γ) άσκησε τις αναιρέσεις στις 13-11-2019, μία ημέρα πριν τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, και δ) απέστειλε στις αρμόδιες αρχές την Πράξη της Τριμελούς Επιτροπής για την εκτέλεση των τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων μόλις στις 8-1-2020.

Συνοψίζοντας: Οι ΕΦΕΣΕΙΣ ασκήθηκαν και δικάσθηκαν ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ. Σημειωτέον ότι το Εφετείο μείωσε τα πρωτοδίκως επιδικασθέντα ποσά κατά 1/3. Οι ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ ασκήθηκαν και προσδιορίσθηκαν ΕΠΙ ΝΔ.

Συμπέρασμα πρώτο:  Η κυβέρνηση της ΝΔ τον Νοέμβριο του 2019 υπέβαλλε και τον Μάρτιο του 2020 κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας την αίτηση ΑΝΑΙΡΕΣΗΣ του Δημοσίου κατά των αποφάσεων που δικαιώνουν τους συγγενείς των θυμάτων. Η βρωμοδουλειά είχε ξεκινήσει στις 25/9/2018 όταν το Δημόσιο κατέθεσε ΕΦΕΣΗ κατά των αποφάσεων των διοικητικών δικαστηρίων που δικαίωναν τους συγγενείς των θυμάτων. Δηλαδή, και εδώ, έχουμε μια υποδειγματική “συνέχεια του κράτους” με το ένα χέρι (κυβέρνηση ΝΔ) να νίβει το άλλο χέρι (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ).

Συμπέρασμα δεύτερο: Η μια βρωμιά δεν καθαρίζει την άλλη βρωμιά, αλλά μας κάνει 2 βρωμιές. Που όταν, μάλιστα, τσακώνονται μεταξύ τους για το ποια είναι η πιο… καθαρή, τότε παράγεται μια τρίτη, χειρότερη, βρωμιά.

imerodromos.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπάνιο έγχρωμο βίντεο – ντοκουμέντο με τον Κισαμίτη σπουδαίο βιολιστή Νικόλαο Χάρχαλη

Ο Νικόλαος Χάρχαλης (πραγματικό όνομα Νικόλαος Χαρχαλάκης) (1884-1974) γεννήθηκε...

Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ 3.000 “ιδιοκτήτες” για επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ

Στο πλαίσιο των διασταυρώσεων, που πραγματοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή...

Η σοκολάτα μπορεί να εξαφανιστεί μέχρι το 2050 – Υπάρχει υποκατάστατο;

Η σοκολάτα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα «κλιματικό βαρόμετρο», καθώς τα ακραία καιρικά...