17.7 C
Chania
Friday, January 16, 2026

Ένα μήνα Άγρυπνοι Πολίτες απέναντι στη λεηλασία της φύσης: Κάλεσμα για μαζική αγρυπνία διαρκείας

Ημερομηνία:

Εδώ και 31 νύχτες μια ομάδα πολιτών μένει άγρυπνη μπροστά από τη Βουλή πραγματοποιώντας ειρηνικές, ολονύκτιες διαμαρτυρίες με αίτημα την άμεση κατάργηση του νέου αντί-περιβαλλοντικού νόμου. Αύριο, Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, όπου επίσης κλείνει ένας μήνας από την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη καλούν όλους τους ανθρώπους που εμπνέονται από την στάση και την δράση τους, να ενωθούν μαζί τους σε μία μαζική Αγρυπνία διαρκείας.

«Δεν θα αποχωρήσουμε μέχρι να καταργηθεί ο νόμος» σημειώνουν οι Άγρυπνοι Πολίτες οι οποίοι καλούν αύριο, Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, όπου επίσης κλείνει ένας μήνας από την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη, σε μαζική αγρυπνία διαρκείας.

«Ένα μήνα Άγρυπν@ Το όραμα μας είναι να συνυπάρχουμε με σεβασμό, σε αρμονική βιώσιμη σχέση με το φυσικό μας περιβάλλον και όχι να κυριαρχούμε επί αυτού. Τα ζώα και τα δάση, είμαστε εμείς. Η ανάσα τους είναι και η δικιά μας. Αν συνεχίσουμε να τα εξαφανίζουμε, στο τέλος το μόνο που θα μείνει να καταστρέψουμε θα είναι η δική μας ζωή, και θα το κάνουμε» αναφέρουν, μεταξύ άλλων.

«Tα δάση, τα βουνά, ο αέρας και τα νερά είναι τα κοινά αγαθά, που προσφέρουν και διασφαλίζουν την ευημερία όλης της ζωής στη Γη. Δεν αγοράζονται, δεν πωλούνται. Δικαιούμαστε την ελεύθερη και ισότιμη πρόσβαση σε αυτά, με την υποχρέωση να τα διαφυλάξουμε για τις επόμενες γενιές. Με το μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα. Συντονιζόμαστε για μια πολιτική και οικονομία που θα θα ξεπερνούν το μοτίβο κυριαρχίας και εκμετάλλευσης της φύσης, κάθε διαθέσιμου πόρου, αλλά και των ανθρώπων. Πολιτική και οικονομία, που θα λαμβάνουν υπόψιν τις κοινότητες μας και τα πλανητικά όρια, τις πραγματικές ανάγκες μας και την επάρκεια και όχι τα κέρδη των λίγων».

thepressproject.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πόρισμα για το blackout: Από τύχη δεν έχουμε Τέμπη στον αέρα

Για τους γνωρίζοντες, το πόρισμα για το μπλακ άουτ στο FIR...

Υφ. “Πολιτισμού” Ι. Φωτήλας: «Θα σου πω πώς θα ξεβρακώσεις τον Πελετίδη»

Επίθεση κατά του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη εξαπέλυσε ο...