12.8 C
Chania
Tuesday, December 16, 2025

Ηράκλειο Κρήτης: Ακρωτηρίασε χωρίς λόγο νεογέννητα κουτάβια – Πολύωρη επιχείρηση για τη σύλληψη του δράστη

Ημερομηνία:

Μια φωτογραφία στο διαδίκτυο αποκάλυψε μια ακόμη υπόθεση φρικτής κακοποίησης νεογέννητων κουταβιών στα Μάλια, από κυνηγό ο οποίος συνελήφθη με συνοπτικές διαδικασίες και βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη και πρόστιμα ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Οπω; αναφέρει το neakriti, η υπόθεση με τον ακρωτηριασμό των κουταβιών προκάλεσε σοκ, οργή αλλά και την άμεση παρέμβαση του αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου που μέσα σε ελάχιστη ώρα κατάφερε να εντοπίσει το δράστη και να τον οδηγήσει σιδηροδέσμιο στο Εισαγγελέα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η σύζυγος του κυνηγού ανάρτησε στα μέσα κοινωνική δικτύωση φωτογραφία με μια μικρόσωμη σκυλίτσα και νεογέννητα κουτάβια λίγων ημερών. Εθελόντρια επικοινώνησε με τον κυνηγό ζητώντας να παραλάβει τα κουτάβια προκειμένου να βρουν υιοθεσίες με στόχο να προστατευτούν καθώς στο προφίλ του υπήρχε και φωτογραφικό υλικό με θηράματα και κυνηγόσκυλα.

Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε ποτέ και παρέδωσε τη σκυλίτσα και τα μωρά της μέσω συγγενών του. Η εθελόντρια που παρέλαβε την κούτα με τα νεογέννητα υπέστη σοκ όταν αντιλήφθηκε ότι τα 5 μωρά μόλις λίγων ημερών που παραδόθηκαν ήταν ακρωτηριασμένα ενώ ένα ακόμη που δεν παραδόθηκε, πέθανε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κατηγορουμένου. Εθελοντές αφού παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στα κουτάβια έσπευσαν στο Τμήμα της Χερσονήσου όπου καταγγέλθηκε το περιστατικό.

Η αντίδραση των αστυνομικών μπροστά στο αποτρόπαιο περιστατικό ήταν ακαριαία και αποφασιστική, καθώς στήθηκε πολύωρη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα βρισκόταν σιδηροδέσμιος στα κρατητήρια.

Ο κτηνίατρος κ. Ανδρέας Μπαντουβάς, που εξέτασε τα κουτάβια κάνει λόγο για βάναυση κακοποίηση των νεογέννητων, τα οποία αναρρώνουν και φιλοξενούνται από εθελοντές. «Σαφώς και πρόκειται για βασανισμό», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κτηνίατρος, «γιατί καμία πράξη δεν μπορεί να γίνεται σε ένα ζώο χωρίς να υπάρξει μία στοιχειώδης νάρκωση κι από ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν την εξειδίκευση και την άδεια να κάνουν κάτι τέτοιο».

Ο κυνηγός αφού πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα και στη συνέχει στο αυτόφωρο, από το οποίο ορίστηκε ρητή δικάσιμος για τους επόμενους μήνες. Ήδη κινείται και η διαδικασία για την επιβολή των διοικητικών προστίμων ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ για κάθε ένα από τα πέντε κουταβάκια που επέζησαν αλλά και αυτό που δεν άντεξε τον ακρωτηριασμό.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα μελέτη λέει ότι η κατάθλιψη είναι νόσος του ανοσοποιητικού

Όσο η κατάθλιψη βασανίζει όλο και περισσότερο κόσμο, τόσο...

Αγρότες: Βάση για διάλογο οι εξαγγελίες της κυβέρνησης – Οι κόκκινες γραμμές τους

Με θετικό βλέμμα βλέπουν οι αγρότες τις χθεσινές εξαγγελίες του υπουργού...