Εξαφάνιση μικρής Μαντλίν: Κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης ο Γερμανός παιδόφιλος

Ημερομηνία:

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Γερμανός παιδόφιλος Κρίστιαν Μπρούκνερ, βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν το 2007 από το θέρετρο Πράια Ντα Λουζ το 2007 στην Πορτογαλία.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Dailymail, οι δικηγόροι του Κρίστιαν Μπρούκνερ, έχουν καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης καθώς έχει συμπληρώσει τα 2/3 της ποινής των 21 μηνών που του έχει επιβληθεί για υποθέσεις ναρκωτικών στο Κίελο της Γερμανίας.

Πλέον οι εισαγγελείς φοβούνται ότι ο 43χρονος μπορεί να φύγει από τη χώρα μετά την απελευθέρωση του, κάνοντας εν συνεχεία αδύνατο τον εντοπισμό του και τη δίωξη του για την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Η αίτηση αποφυλάκισης έχει πλέον φτάσει στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Καρλσρούης και οι αξιωματούχοι αναμένεται να αποφασίσουν εντός της επόμενης εβδομάδας εάν θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.

Το 2011 ο Μπρούκνερ καταδικάστηκε σε 21 μήνες φυλάκιση για συμμετοχή σε εμπόριο ναρκωτικών, καθώς με προμήθευε με μαριχουάνα VIP πελάτες.

Ο καταδικασμένος για παδιοφιλία και βιασμό είναι ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν από το παραθεριστικό θέρετρο Πράια Ντα Λουζ το 2007 στην Πορτογαλία.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς έχουν δηλώσει ότι έχουν αποδείξεις πώς η μικρή Μαντλίν είναι νεκρή.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα δήλωσε στη Sun, ένας Γερμανός γνώστης των ερευνών: «εάν το ανώτατο δικαστήριο αποφασίσει να τον ελευθερώσει τότε θα είναι πολύ σοβαρό πλήγμα στην υπόθεση. Θα μπορούσε να εξαφανιστεί και δεν θα ήμασταν σε θέση να τον στείλουμε σε δίκη. Παλεύουμε ώστε να βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου».

Η νομική ομάδα του κατηγορουμένου έχει επίσης, μεταφέρει την υπόθεση στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ισχυριζόμενη ότι υπήρξε παραβίαση στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης όταν ο Μπρούκνερ εκδόθηκε από την Ιταλία στη Γερμανία.

Ο Μπρούκνερ επέστρεψε στη Γερμανία το 2018, με το ένταλμα που εκκρεμούσε για τις υποθέσεις ναρκωτικών.

Παρ’ όλ’ αυτά, έχει καταδικαστεί και για το βιασμό μίας 72χορνης Αμερικανίδας στο θέρετρο Πράια Ντα Λουζ το 2005.

Τον Δεκέμβριο, καταδικάστηκε σε επτά χρόνια για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ωστόσο κατέθεσε έφεση και σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο η ποινή φυλάκισης δεν μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα.

Μακρά ιστορία εγκληματικής δραστηριότητας

Ο Μπρούκνερ έχει μακρά ιστορία εγκληματικών δραστηριοτήτων αφού είχε φυλακιστεί αρχικά σαν έφηβος για σεξουαλική παρενόχληση ενός εξάχρονου.

Αφότου αποφυλακίστηκε το 1996 στα 19 του εγκατέλειψε τη Γερμανία και όσο ήταν στο εξωτερικό διέπραξε σωρεία εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένων διαρρήξεων και σεξουαλικών επιθέσεων και το 2006 καταδικάστηκε στην Πορτογαλία επειδή έκλεβε καύσιμα για ένα βαν στο οποίο διέμενε ενώ ήταν άνεργος και άστεγος.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Red Alert στην Κρήτη: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι αύριο Κυριακή

Red Alert στην Κρήτη: Η Πολιτική Προστασία θέτει σε ετοιμότητα Red Code για ισχυρές βροχές και καταιγίδες 3-4 Οκτωβρίου. Απαγόρευση σε φαράγγια και μονοπάτια.

Πρόταση για σιδηρόδρομο στην Κρήτη κατατέθηκε στην Πολιτεία – Ζητείται επίσημη μελέτη σκοπιμότητας

Πρόταση για σιδηρόδρομο στην Κρήτη κατατέθηκε σε τέσσερα Υπουργεία. Ζητείται μελέτη σκοπιμότητας για ηλεκτροκίνητο δίκτυο 260 χλμ., κόστους €2,65-€4,5 δισ., με φωτοβολταϊκά και χρηματοδότηση από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.