22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Συνάντηση Μ. Βολουδάκη με Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας: “Κεντρικό Λιμεναρχείο σε σύγχρονο και κατάλληλο κτήριο”

Ημερομηνία:

Με ανάρτησή του ο Χανιώτης βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανούσος Βολουδάκης αναφέρεται στη συνάντησή του με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη:

Συναντήθηκα με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, με αντικείμενο ζητήματα του Λιμενικού Σώματος στα Χανιά.

Πριν μπούμε στα τοπικά θέματα, αισθάνθηκα την ανάγκη να συγχαρώ δια του Υπουργού τις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, για το σπουδαίο έργο που επιτελούν προστατεύοντας τα θαλάσσια σύνορά μας από την παράνομη μετανάστευση. Αποτέλεσμα της δικής τους δουλειάς είναι ότι φέτος έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο οι ροές παρανόμων μεταναστών προς τα νησιά μας.

Έθεσα στον Υπουργό δυο κυρίως θέματα:

Πρώτον, το αίτημα της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτ Κρήτης για αύξηση των οργανικών θέσεων του Λιμενικού στα Χανιά.

Δεύτερον, τις ελλείψεις των κτηριακών υποδομών, με κυριότερη αυτή του Κεντρικού Λιμεναρχείου στη Σούδα, το οποίο ασφυκτιά σήμερα.

Ως προς τις οργανικές θέσεις, ο Υπουργός ναι μεν αναγνώρισε ότι έχουν μειωθεί, μου παρουσίασε όμως την εικόνα όλων των νομών, από όπου προκύπτει ότι έχει συμβεί παντού το ίδιο εδώ και χρόνια. Πέραν αυτού, άλλες περιοχές σήμερα έχουν υποστελέχωση των υπηρεσιών του Λ.Σ. σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τα Χανιά. Οι πρόσφατες (και επικείμενες) προσλήψεις στο Λιμενικό θα βελτιώσουν τη συνολική εικόνα της υποστελέχωσης.

Ως προς το κτήριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου: Συμφωνήσαμε ότι ακόμη και μετά τα έργα που γίνονται στο ισόγειο του κτηρίου στη Σούδα, και τη μετακίνηση μέρους των υπηρεσιών σε αυτό, πάλι το Κεντρικό Λιμεναρχείο δε θα έχει επαρκείς και κατάλληλους χώρους.

Κατά την άποψη της ΕΠΛΣ, με την οποία συμφωνώ, μοναδική λύση, η τροποποίηση της μελέτης του επιβατικού σταθμού του προβλήτα Αδρίας, ώστε να συμπεριλάβει και χώρο για το Λιμεναρχείο. (Πρόκειται για έργο του Υπουργείου Υποδομών). Η αρμοδια υπηρεσία του Υπ.Εμπ.Ναυτιλίας έλεγξε το φάκελλο μετά τη συνάντησή μας και διαπίστωσε ότι στη φάση που βρίσκεται είναι δυνατή η τροποποίηση, εφ’όσον υπάρξει σχετική συμφωνία των Υπουργών.

Θεωρώ απαραίτητο η έγκριση για τροποποίηση της μελέτης να δοθεί, ώστε τα Χανιά και το Λιμάνι της Σούδας να έχουν επιτέλους Κεντρικό Λιμεναρχείο σε σύγχρονο και κατάλληλο κτήριο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...