13.8 C
Chania
Saturday, December 20, 2025

ΚΚΕ: Εκκένωσαν την κατάληψη Rosa Nera για να εξυπηρετήσουν ιδιωτικά συμφέροντα και την ανέγερση ξενοδοχείου

Ημερομηνία:

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση πως η εκκένωση τη κατάληψη έγινε για επιχειρηματική χρήση του κτηρίου και ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας:

“Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στα κτίρια του Πολυτεχνείου Κρήτης στον λόφο Καστέλι και η βίαιη εκκένωση τους, πράξη που είναι καταδικαστέα, συνδέεται με ενέργειες αξιοποίησής τους που ΔΕΝ αφορούν τα συμφέροντα της πολυτεχνικής κοινότητας και των φοιτητών, αλλά την επιχειρηματική τους χρήση, όπως την εκμίσθωσή τους για την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας. Επιβεβαίωση των παραπάνω είναι και η δήλωση του υπουργού ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, ότι μετά την εκκένωση των κτιρίων, η επένδυση θα προχωρήσει.

Είναι προκλητικό το γεγονός ότι αντί να δοθεί λύση σε χρόνια προβλήματα που έχουν κατ’ επανάληψη επισημανθεί και από το φοιτητικό κίνημα, όπως η έλλειψη εστιών και τα προβλήματα που αφορούν γενικότερα τη φοιτητική μέριμνα ή όπως η λήψη μέτρων προστασίας από την πανδημία, η προτεραιότητα των πρυτανικών αρχών και της κυβέρνησης είναι η παραπέρα ιδιωτικοποίηση και προώθηση της επιχειρηματικής δράσης του ιδρύματος, συνεχίζοντας ουσιαστικά στον ίδιο δρόμο που ακολούθησαν η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι παλαιότερες.

Σήμερα προβάλλει ακόμα περισσότερο η ανάγκη για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, να παλέψουν οργανωμένα, μέσα από τα σωματεία τους, τους μαζικούς φορείς και τους συλλόγους τους, ενάντια στην επιχειρηματική δράση και ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. Η μάχη αυτή αφορά την ουσία της μόρφωσης της νεολαίας και των όρων που την λαμβάνουν.

Να διεκδικήσουν την κάλυψη όλων των αναγκών των φοιτητών και εργαζόμενων στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Με δωρεάν μέριμνα αλλά και κτιριακές και τεχνικές υποδομές. Τα κτίρια του Πολυτεχνείου, όπως αυτό στο λόφο Καστέλι, να αξιοποιηθούν για την κάλυψη αυτών των αναγκών. Αποτελεί αίτημα το οποίο έχει επιβεβαιωθεί και από πρόσφατες αποφάσεις μαζικών φορέων. Εξ’ άλλου και ο αρχικός σκοπός της παραχώρησης του συγκεκριμένου κτιρίου προς το Πολυτεχνείο, ήδη από την ίδρυση του ήταν να στεγάσει Σχολή Καλών Τεχνών.

Να υπερασπιστούν τα δικαιώματά και τους αγώνες τους, ενάντια στα μέτρα καταστολής του λαϊκού κινήματος, δυναμώνοντας το οργανωμένο κίνημα και τους φορείς του. Το πανεπιστημιακό άσυλο μπορεί να υπερασπιστεί από τους φοιτητές και τους εργαζόμενους των ιδρυμάτων, από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα συνολικά. Η ζωντανή, μαζική και αγωνιστική λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων και των συλλόγων εργαζομένων του ιδρύματος είναι απαραίτητος όρος για αυτό το σκοπό.

Να καλυφθούν οι ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης των ανθρώπων που έβρισκαν καταφύγιο σε χώρους όπως αυτός στο κτίριο της παλιάς πρυτανείας. Είναι ευθύνη Κυβέρνησης και δημοτικής αρχής η ύπαρξη οργανωμένων δομών φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στους αγώνες για όλα τα παραπάνω, για την ενίσχυση συνολικά του οργανωμένου εργατικού, λαϊκού και του φοιτητικού κινήματος”.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ντόμινο εξελίξεων – Στο στόχαστρο των Αρχών εκατοντάδες άτομα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες Αρχών σε διάφορες περιοχές...

ΟΗΕ: “Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού”

Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού, όπως...

Στη δημοσιότητα βγαίνουν τα αρχεία Έπσταϊν μετά από πολύμηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης Τραμπ

Σήμερα, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, αναμένεται η δημοσίευση των πολυαναμενόμενων αρχείων...