16.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Τι λέει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας για τα τεστ κορωνοϊού στο Mein Schiff 6

Ημερομηνία:

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας πραγματοποίησε στις 30.09.2020 έλεγχο στο πολυιατρείο “MINOAN LAB Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία” και στην ιδιωτική γενική κλινική “Ασκληπιείο Κρήτης ΑΕ”, με σκοπό την εξέταση των συνθηκών προμήθειας, διάθεσης/χρήσης και διενέργειας των διαγνωστικών τεστ SARS COV-2/COVID-19, καθώς επίσης και της διαχείρισης των αποτελεσμάτων τους, κατά την εξέταση των μελών του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 6.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση:

“Το κλιμάκιο της ΕΑΔ προχώρησε στην εξέταση στελεχών της διοίκησης, επιστημονικών υπευθύνων, και εργαστηριακού προσωπικού των παραπάνω ιδιωτικών φορέων.

Διαπιστώσεις των Ελεγκτών-Επιθεωρητών κατά τον επιτόπιο έλεγχο :

Η κλινική “Ασκληπιείον” κλήθηκε από τη συνεργαζόμενη εταιρεία Mega Travel Services, να παραδώσει τους απαραίτητους στυλεούς στους γιατρούς και νοσηλευτές του κρουαζιερόπλοιου MeinShiff 6, προκειμένου να ληφθούν δείγματα από τα μέλη του πληρώματος. Η δειγματοληψία έγινε με μοριακά και όχι rapid τεστ. Οι στυλεοί ήταν πιστοποιημένοι από την εταιρεία CMS MEDICAL DEVICES AND DRUGS SL.

Η δειγματοληψία διενεργήθηκε από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που απασχολούνταν στο εν λόγω κρουαζιερόπλοιο.

Μετά την ολοκλήρωση της δειγματοληψίας , τα ληφθέντα δείγματα παρελήφθησαν την Κυριακή 27.09.2020 από το προσωπικό του “Ασκληπιείον” και αμέσως μεταφέρθηκαν στο συμβεβλημένο “Minoanlab” για την ανάλυση, δεδομένου ότι το “Ασκληπιείον” κάνει μόνο συλλογή των δειγμάτων και όχι ανάλυση αυτών.

Σε κάθε στάδιο της μεταφοράς, από την παράδοση των στυλεών μέχρι και την οριστική έκδοση των αποτελεσμάτων υπήρξε πιστή τήρηση από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη του συνόλου των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Ο έλεγχος έγινε από το “Minoanlab” με τη χρήση του real best rna sars-cov-2. Από την ανάλυση του συνόλου του δείγματος (150 στυλεοί), προέκυψαν 12 δώδεκα θετικά δείγματα. Μετά τον επανέλεγχο των θετικών αυτών δειγμάτων ενημερώθηκε το “Ασκληπιείον”, ο ΕΟΔΥ και η πλατφόρμα του ΗΔΙΚΑ.

Σημειώνεται ότι το εργαστήριο “Minoanlab” ανέφερε ότι τα θετικά αυτά αποτελέσματα είχαν οριακές τιμές, καθώς μετρήθηκαν στον 38 ή 39 κύκλο με όριο το 40 μετά το οποίο το τεστ καταγράφεται ως αρνητικό.

Στον επανέλεγχο που διενεργήθηκε από τον ΕΟΔΥ με μέθοδο PCR σε δημόσιο εργαστήριο, οι 12 δηλωθείσες αρχικά ως θετικές περιπτώσεις βρέθηκαν αρνητικές”.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημέρα των Ευχών την Κυριακή 21 Δεκέμβρη στα Χανιά

Το Επιμελητήριο Χανίων και ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνουν...

Στροφή 180 μοιρών από Ζελένσκι για το ΝΑΤΟ – Η πολύτιμη ουκρανική “ζώνη οχυρών”

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ βρίσκονται για...