12.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

Πρόστιμο 1.300 ευρώ σε οδηγό που επέστρεφε από ρακοκάζανο στον Αγ. Νικόλαο

Ημερομηνία:

Περισσότερες από 90 παραβάσεις είχε βεβαιώσει το Τμήμα Τροχαίας Αγίου Νικολάου από την αρχή (3/11) του μέτρου της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους μέχρι χθες, Κυριακή, σε όλη την περιφέρεια του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Ο Διοικητής του Τμήματος Πέτρος Ζερβάκης μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό έθιξε  το ζήτημα της κατανάλωσης αλκοόλ και συγκεκριμένα στα ρακοκάζανα, που επιτρέπεται να λειτουργούν αυτή την περίοδο από τους ιδιοκτήτες που έχουν τη σχετική άδεια από το Τελωνείο, χωρίς όμως να γίνονται μαζώξεις και να δημιουργείται συνωστισμός ή να «σπάνε» τα επιτρεπόμενα ωράρια.

Μετά τις 9 το βράδυ οπότε ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, διαπιστώνεται ότι αρκετοί πολίτες παρευρίσκονται σε καζάνια, σπάζοντας την απαγόρευση της κίνησης προβαίνοντας σε άσκοπες μετακινήσεις αλλά και οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σε σχετικό έλεγχο που έγινε το Σάββατο, παραβάτης κλήθηκε να πληρώσει τη «λυπητερή» των 700 ευρώ για τη χρήση αλκοόλ και οδήγηση, των 300 για την άσκοπη μετακίνηση αλλά και επιπλέον 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας, καθότι στο όχημά του επέβαιναν άτομα που δεν είχαν συγγένεια πρώτου βαθμού – ήτοι 1.300 ευρώ στο σύνολο!

anatolh.com

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι δεν λένε κυβέρνηση και ΜΜΕ για τους αγρότες και τα Pet Scan στο ΠΑΓΝΗ

Το «σενάριο» είναι γνωστό και χιλιοπαιγμένο: Όταν δημιουργούνται συνθήκες...

’Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας!

Του Γιώργου Ουρανού Ο Λαοοκόντας και τα φίδια Σήμερα, όπου η...