Σοκολάτα ψημένη
Πεντακόσια γρ. κουβερτούρα, είκοσι αυγά, δύο κουταλιές σούπας ζάχαρη, μία κουταλιά σούπας νες καφέ, μισό φλυτζάνι του καφέ κονιάκ, ένα κουταλάκι τσαγιού αλεύρι, ένα φλυτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος, μία μεγάλη φόρμα κέικ ανοιγόμενη
Χτυπάμε τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα. Λιώνομε τη σοκολάτα σε μπεν – μαρί. Διαλύομε το νες καφέ στο κονιάκ. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτομε τη σοκολάτα, το κονιάκ, ανακατώνομε καλά. Προσθέτομε τη μαρέγκα ανακατώνοντας απαλά με σπάτουλα από πάνω προς τα κάτω. Βουτυρώνομε μια φόρμα ανοιγόμενη. Την πασπαλίζομε με το αλεύρι, την τυλάμε ολόκληρη απ’ έξω με αλουμινόχαρτο και ψήνομε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για είκοσι (20) λεπτά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με ζάχαρη άχνη. Αφαιρούμε με προσοχή το στεφάνι της φόρμας, ακουμπάμε τον πάτο σε μια πιατέλα που έχομε απλώσει μια πετσέτα. Το γλυκό πρέπει να είναι ψημένο απ’ έξω και νωπό από μέσα. Σερβίρομε με μπόλικη κρέμα
Σουφλέ σοκολάτα
Τριακόσια γρ. γάλα, πενήντα γρ ζάχαρη, εκατόν εικοσι πέντε (125) γρ σοκολάτα κουβερτούρα, εικοσι πέντε γρ αλεύρι, τριάντα γρ βούτυρο, έξι κρόκοι αυγών, εννιά ασπράδια αυγών, μία πρέζα αλάτι, είκοσι γρ. κονιάκ
Βράζομε το γάλα με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτομε τη σοκολάτα, το αλεύρι αραιωμένο σε λίγο γάλα, ανακατώνομε καλά, το αφήνομε να βράσει. Κατεβάζομε από τη φωτιά. Χτυπάμε τους κρόκους, τους προσθέτομε στο παραπάνω μείγμα. Στη συνέχεια το βούτυρο, το κονιάκ, χτυπάμε καλά. μοιράζουμε το μείγμα σε έξι ατομικά πυρέξ ή σε ένα μεγάλο. Ψήνομε σε μέτριο φούρνο για είκοσι λεπτά. Πασπαλίζομε με λίγη άχνη ζάχαρη και το τρώμε.
Καλή μας όρεξη!
Που θα μας πεθάνουν πριν της ώρας μας. Βοήθεια! Δεν αντέχεται άλλο η καραντίνα!
Βοήθεια! Δεν αντέχονται άλλο τα μέτρα
Βοήθεια! Δεν αντέχεται άλλο η λιτότητα.
Σοκολάτα με μπεζέδες διαφορετικούς
Ένα κιλό γάλα, έξι αυγά, 200 γρ. ζάχαρη, δύο βανίλιες, μία πρέζα αλάτι.
Χωρίζομε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα μπωλ χτυπάμε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια με το αλάτι. Προσθέτομε τη μισή ζάχαρη, συνεχίζομε να χτυπάμε. Βράζομε νερό. Δίπλα στην κατσαρόλα τοποθετούμε ένα σουρωτό. Ρίχνομε στο βραστό νερό μία κουταλιά της σούπας μαρέγκα. Την αφήνομε ένα λεπτό. Τη βγάζομε με τρυπητή κουτάλα και την αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσει. Συνεχίζομε μέχρι να τελειώσει η μαρέγκα. Βράζομε το γάλα με τη βανίλια, λίγο αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέτομε στους κρόκους των αυγών, τρεις κουταλιές σούπας χλιαρό γάλα και τους ανακατεύομε καλά. Προσθέτομε ακόμα τέσσερεις κουταλιές σούπας βραστό γάλα ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις το γάλα πάρει βράση το κατεβάζομε απ’ τη φωτιά και προσθέτομε τους κρόκους ανακατεύοντας συνέχεια. Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Ανακατώνομε συνέχεια. Αδειάζομε την κρέμα σε βαθύ μπωλ και συνεχίζομε το ανακάτεμα μέχρι να κρυώσει. Τοποθετούμε από πάνω τους μπεζέδες
Ρεβανί με ροδάκινο
Έξι αυγά, 250 γρ. ζάχαρη, 320 γρ βούτυρο, 320 γρ αλεύρι, ένα μεγάλο βάζο κομπόστα ροδάκινο, τρεις κουταλιές τσαγιού μπέικι.
Το ζουμί της κομπόστας, 50 γρ ζάχαρη, ένα ποτήρι νερό, μισό λεμόνι χυμό για το σιρόπι
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτομε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας συνέχεια, προσθέτομε το μπέικι με το αλεύρι, ανακατώνουμε με σπάτουλα. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί (35 εκατ. x25 x 6) το μείγμα, το ισιώνομε καλά, αραδιάζομε κομμένες φέτες ροδάκινο. Ψήνομε σε μέτριο φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθ για σαράντα λεπτά. Το αφήνομε να κρυώσει. Βράζομε το ζουμί του ροδάκινου με 100 γρ. ζάχαρη, ένα ποτήρι νερό και το χυμό του μισού λεμονιού. Μόλις πάρει 2-3 βράσεις το κατεβάζομε και σιροπιάζομε το κρύο ρεβανί.