18.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Τι άλλο να κανουν οι ιδιοκτήτες των καφετεριών για να μην φάνε πρόστιμα;

Ημερομηνία:

Βροχή έπεσαν χθες τα πρόστιμα στα Χανιά σε γνωστές καφετέριες της πόλης μας που εν μέσω καραντίνας έχουν υποστεί τεράστια ζημιά. Λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι τήρησαν τις αποφάσεις της πολιτείας παρά το τεράστιο κόστος, και όταν ξαναάνοιξαν, πάλι κάνουν ότι είναι ανθρώπινο για να λειτουργούν σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος. Αλλά και πάλι, απ’ ότι φαίνεται, ούτε αυτό ήταν αρκετό, αφου χθες επιβλήθηκαν βαρύτατα πρόστιμα ύψους 3.000 ευρώ σε κάθε καταστηματάρχη και άλλα 10 πρόστιμα των 300 ευρώ σε πελάτες του καταστήματος που βρισκόταν όχι εντός του καταστήματος αλλά όρθιοι στο… οδόστρωμα!

Το πρόστιμο βεβαίως είναι παράλογο αφού οι καταστηματάρχες δεν παραβίασαν κάποιο νόμο. Δεν επέτρεπαν να είναι επιπλέον άτομα εντός των χώρων τους, δεν είχαν καθίσματα για να κάτσουν οι άνθρωποι, δεν είχαν καν μουσική, απαιτούσαν απ’ όσους εισέρχονταν να φοράνε μάσκα.

Το γεγονός πως πολλοί συμπολίτες μας έχουν ανάγκη να βγουν έξω και να μιλήσουν με ανθρώπους δε γίνεται να ποινικοποιηθεί. Και δε γίνεται να τιμωρούνται γι’ αυτή την ανθρώπινη ανάγκη οι ιδιοκτήτες καταστημάτων οι οποίοι δεν έχουν έλεγχο στο τι θα αποφασίσουν να κάνουν οι ενήλικες πελάτες τους. Και τέλος πάντων, οι καταστηματάρχες δε μπορούν να αναλάβουν τον ρόλο της αστυνομίας και να διώχνουν πολίτες από δημόσιο χωρο.

Το απλούστατο γεγονός για όποιον διάσχισε τους δρόμους της πόλης αυτές τις μερες είναι ότι λόγω και της βελτίωσης του καιρού σχεδόν σε κάθε 50 μέτρα οι άνθρωποι συγκεντρώνονται σε παρέες με ποτα στα χέρια. Άλλοι βαζουν μουσική, άλλοι απλά μιλάνε μεταξύ τους. Κάποιοι συγκεντρώνονται και έξω από καφετέριες. Αλλά προφανώς, για αυτό δεν ευθύνονται οι καφετέριες.

Και αν κλείνανε, δε θα σταματούσαν οι άνθρωποι να βγαίνουν έξω.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ