12.8 C
Chania
Tuesday, December 23, 2025

Οι πελάτες τους κόστισαν ακριβά, “βροχή” τα πρόστιμα σε καφετέριες σε Ηράκλειο και Χανιά

Ημερομηνία:

Πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ καλείται να καταβάλει επιχειρηματίας από τα Χανιά. Στους ελέγχους που έγιναν το περασμένο 24ωρο στην Κρήτη, για παραβιάσεις των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, διαπιστώθηκε πως μία καφετέρια στα Χανιά είχε έξι πελάτες που απολάμβαναν τον καφέ τους καθήμενοι.

Στον επιχειρηματία επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ ενώ στους πελάτες πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση.

Δύο περιπτώσεις αντίστοιχες είχαμε και στο Ηράκλειο, μία καφετέρια είχε έναν πελάτη όρθιο, ο επιχειρηματίας θα πληρώσει 3.000 ευρώ πρόστιμο και ο πελάτης 300 ευρώ. Ακόμα, σε μια καφετέρια υπήρχαν πέντε πελάτες καθήμενοι, θα καταβάλουν 300 ευρώ ο καθένας, ο επιχειρηματίας 3.000 ευρώ ενώ η καφετέρια αναστέλλει τη λειτουργία της για 15 μέρες.

Χωρίς μάσκα, είχαμε 6 παραβάτες στα Χανιά, 7 στο Ρέθυμνο, 16 στο Ηράκλειο, 4 στο Λασίθι και 3 στο ΒΟΑΚ.

Για άσκοπες μετακινήσεις, επιβλήθηκαν 106 πρόστιμα, 12 στα Χανιά, 7 στο Ρέθυμνο, 67 στο Ηράκλειο, 17 στο Λασίθι και 3 στο ΒΟΑΚ.

Συνολικά, διενεργήθηκαν 3.447 έλεγχοι.

cretalive.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κίνα: Επιβάλλει δασμούς στην ΕΕ στα γαλακτομικά προϊόντα – Έντονη δυσαρέσκεια Κομισιόν

Την επιβολή δασμών έως και 42,7% σε γαλακτοκομικά προϊόντα από την...

Τραμπ: Πάγωμα αιολικών πάρκων

Ηκυβέρνηση Τραμπ ανέστειλε τις μισθώσεις για πέντε μεγάλα υπό κατασκευή αιολικά πάρκα στον...

Βρετανία: 49χρονος νάρκωνε και βίαζε την σύζυγό του μαζί με άλλους άνδρες επί σειρά ετών

Βρετανικές αρχές απήγγειλαν βαριές κατηγορίες σε έναν 49χρονο, ο...

Πώς φεύγουν οι βάρκες για την Κρήτη από το «στρατόπεδο συγκέντρωσης» των δουλεμπόρων στο Τομπρούκ της Λιβύης | Βίντεο

Βίντεο-ντοκουμέντο από «στρατόπεδο συγκέντρωσης» δουλεμπορικού δικτύου στο Τομπρούκ της...