14.8 C
Chania
Wednesday, December 17, 2025

Η Βρετανία συστήνει στις έγκυες να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer ή Moderna

Ημερομηνία:

Οι έγκυες γυναίκες στη Βρετανία θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid-19 των εταιρειών Pfizer ή Moderna, διότι υπάρχουν περισσότερα δεδομένα, σε πραγματικές συνθήκες, ότι είναι ασφαλή, συνέστησε σήμερα η βρετανική συμβουλευτική επιτροπή εμβολιασμών.

Η Κοινή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) σημείωσε πως περίπου 90.000 έγκυες γυναίκες έχουν εμβολιαστεί στις ΗΠΑ, κυρίως με τα δύο αμερικανικά εμβόλια, χωρίς να έχουν εγερθεί ανησυχίες για την ασφάλειά τους.

«Βασιζόμενη σε αυτά τα στοιχεία, η JCVI συστήνει ότι είναι προτιμητέο για τις έγκυες γυναίκες στη Βρετανία να τους προσφερθούν τα εμβόλια Pfizer-BioNTech ή Moderna, όπου είναι διαθέσιμα», τονίζεται.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι άλλα εμβόλια δεν είναι ασφαλή για τις έγκυες, όμως χρειάζεται περισσότερη έρευνα».

Στις έγκυες είχε προηγουμένως συσταθεί στη Βρετανία να μην εμβολιαστούν, διότι δεν υπήρχαν επαρκείς πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ενθαρρύνω όλες τις έγκυες γυναίκες, όταν κληθούν να κάνουν το εμβόλιο, να παρουσιαστούν και να συζητήσουν τα οφέλη και τους κινδύνους του εμβολίου με μια πηγή εμπιστοσύνης όπως τον οικογενειακό γιατρό τους, τον γυναικολόγο ή τη μαία», είπε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ