32.1 C
Chania
Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2026

Στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ η καταγγελία ΤΕΕ/ΤΑΚ: “Επιβραβεύεται η παρανομία και η αυθαιρεσία”

Ημερομηνία:

Με Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης και οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, κατέθεσαν την επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ με την οποία ζητείται να διασφαλιστεί η νομιμότητα και να μην προχωρήσει η ‘’όποια τακτοποίηση’’ αυθαίρετων στα ευαίσθητα οικοσυστήματα.​

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ:

Με πρόσφατη τροπολογία, δόθηκε παράταση στην υλοποίηση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης σε ευαίσθητα οικοσυστήματα και ειδικότερα για έργα που έχουν κατασκευαστεί στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη, την παρόχθια ζώνη, το υδάτινο στοιχείο, τον πυθμένα και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και κοίτης πλεύσιμου ποταμού.

Την ίδια στιγμή, στην Κρήτη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχουν ενεργές εργολαβίες με εξασφαλισμένα χρήματα από το πράσινο ταμείο για κατεδαφίσεις που έχουν τελεσίδικες αποφάσεις. Φυσικά υπάρχει ο κίνδυνος οι εργολάβοι οι οποίοι ανέλαβαν τις σχετικές εργασίες, να ξεκινήσουν μια δικαστική διεκδίκηση των νομίμων αμοιβών, χωρίς να έχει υλοποιηθεί το έργο κατεδάφισης. Η δε αναστολή, ισχύει έως τις 31.3.2022 με την επερχόμενη τουριστική περίοδο η οποία το 2023 αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα, βάση δεδομένων από τον τουριστικό κόσμο, να δίνει εκ νέου αναβολή.

Εύλογα αναρωτιόμαστε:

– Ως πότε θα επιβραβεύεται η παρανομία και η αυθαιρεσία;

– Ως πότε οι εναπομείναντες δημόσιοι χώροι θα είναι δέσμιοι;

Και όλα αυτά ενώ έρχεται ο χειμώνας και οι βροχές , με τους υδάτινους αποδέκτες «κατειλημμένους» και την αγωνία των πολιτών στο κατακόρυφο.

Παρακαλούμε να διασφαλιστεί επιτέλους η νομιμότητα , να προχωρήσουν στις κατεδαφίσεις και σε καμιά περίπτωση να μην προχωρήσουν στην ‘’όποια τακτοποίηση’’ αυθαίρετων στα ευαίσθητα οικοσυστήματα.

Οι Βουλευτές ζητούν απαντήσεις και ενημέρωση από τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τι προτίθεται να πράξει για το συγκεκριμένο θέμα.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Καταγγέλλει καταχρηστικές πιέσεις servicers σε δανειολήπτες Νόμου Κατσέλη

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καταγγέλλει την Cepal και άλλους servicers για καταχρηστικές πιέσεις σε δανειολήπτες Νόμου Κατσέλη. Η απαλλαγή είναι αυτοδίκαιη, τονίζει.

ΕΛΜΕ Χανίων: Δικαίωση του αγώνα κατά της ατομικής αξιολόγησης μετά από δύο χρόνια

Η ΕΛΜΕ Χανίων ανακοινώνει δικαίωση του αγώνα κατά της ατομικής αξιολόγησης. Πειθαρχικά Συμβούλια και Διοικητικό Εφετείο δικαίωσαν απεργούς εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα.

Σταύρος Αρναουτάκης: Συνεχίζεται το αναγνωρισμένο έργο των Κινητών Μονάδων της Περιφέρειας Κρήτης

Νέα δράση 850.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης για τις Κινητές Μονάδες Υγείας. Πρόγραμμα πρόληψης για καρκίνο μαστού, στοματική υγεία παιδιών και εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες.

Νέος κύκλος μαθημάτων Κινεζικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης προσφέρει για δεύτερη χρονιά μαθήματα Κινεζικής Γλώσσας σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Δωρεάν για φοιτητές, 50€-150€ για λοιπούς. Αρχή 19/10/2026.