10.8 C
Chania
Friday, December 26, 2025

Και η Ελλάδα στη λίστα “εχθρικών χωρών” που κατάρτισε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών

Ημερομηνία:

Οι χώρες που είναι εναντίον της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία μπήκαν στη «μαύρη λίστα» της Μόσχας, η οποία κατάρτισε μια σειρά από «εχθρούς» ή τουλάχιστον «μη φιλικές χώρες». Από τις εν λόγω χώρες, οι επιχειρηματικές συμφωνίες με εταιρίες, αλλά και πρόσωπα από αυτές θα πρέπει να έχουν την έγκριση μιας κυβερνητικής επιτροπής.

Αν και δεν αναφέρεται ειδικά στην Ελλάδα, η Ρωσία την συμπεριλαμβάνει σε αυτή την λίστα ως χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως από την «μαύρη λίστα» λείπει η Τουρκία…

Άλλωστε το πώς βλέπει η Ρωσία την Ελλάδα έγινε παραπάνω από σαφές από την εκπρόσωπο του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία «εισέπραξε» την απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Οι χώρες που η Ρωσία περιλαμβάνει στις «μη φιλικές» είναι:

  • Αυστραλία
  • Καναδάς
  • Ευρωπαϊκή Ένωση
  • Ισλανδία
  • Ιαπωνία
  • Μονακό
  • Μαυροβούνιο
  • Νέα Ζηλανδία
  • Νορβηγία
  • Ταϊβάν
  • Σαν Μαρίνο
  • Σιγκαπούρη
  • Νότια Κορέα
  • Ελβετία
  • Ουκρανία
  • Ηνωμένο Βασίλειο
  • Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Η «μαύρη λίστα» της Ρωσίας ακολουθεί ένα προεδρικό διάταγμα της 5ης Μαρτίου, το οποίο επιτρέπει στη ρωσική κυβέρνηση, στις εταιρίες και στους πολίτες να πληρώνουν προσωρινά με ξένο συνάλλαγμα τα χρέη που έχουν στο εξωτερικό σε «μη φιλικές χώρες» και σε ρούβλια.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπάνιο έγχρωμο βίντεο – ντοκουμέντο με τον Κισαμίτη σπουδαίο βιολιστή Νικόλαο Χάρχαλη

Ο Νικόλαος Χάρχαλης (πραγματικό όνομα Νικόλαος Χαρχαλάκης) (1884-1974) γεννήθηκε...

Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ 3.000 “ιδιοκτήτες” για επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ

Στο πλαίσιο των διασταυρώσεων, που πραγματοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή...

Η σοκολάτα μπορεί να εξαφανιστεί μέχρι το 2050 – Υπάρχει υποκατάστατο;

Η σοκολάτα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα «κλιματικό βαρόμετρο», καθώς τα ακραία καιρικά...