28.8 C
Chania
Τετάρτη, 10 Ιουνίου, 2026

Ζακ Κωστόπουλος: Ομόφωνα ποινή κάθειρξης 10 ετών σε κοσμηματοπώλη και μεσίτη

Ημερομηνία:

Ομόφωνα δεκτή έγινε η πρόταση του εισαγγελέας για φυλάκιση 10 ετών στον 77χρονο ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλαδστωνος Σπ. Δημόπουλο και στον 59χρονο μεσίτη Αθ. Χορταριά που κρίθηκαν ένοχοι για κακούργημα σήμερα από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ο μεσίτης θα οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς δεν του χορήγησε αναστολή το δικαστήριο στην εκτέλεση της 10ετούς κάθειρξης που του επέβαλλε, ενώ για τον κοσμηματοπώλη έγινε δεκτή η εισαγγελική πρόταση για κατ’οίκον έκτιση της ποινής λόγω ηλικίας.

Μετά τη λύση της συνεδρίασης επικράτησε ένταση στο ακροατήριο, με το σύνθημα «Οργή και θλίψη η Τζάκι θα μας λείψει». Ο συνήγορος του μεσίτη Ορφέας Φίλος έδειξε κάποιον από το κοινό και ζήτησε να κρατηθεί για εξύβριση.

Νωρίτερα, η έδρα συντασσόμενη με την εισαγγελική πρόταση αθώωσε  τους τέσσερις αστυνομικούς που συνέβαλαν με τα χτυπήματα τους στον θάνατό του.

Κοσμηματοπώλης και μεσίτης κρίθηκαν ένοχοι με ψήφους 5 έναντι 2, ενώ οι ένορκοι που μειοψήφησαν ήθελαν οι κατηγορούμενοι να καταδικαστούν για βαριά σκοπουμενη βλάβη.

Οι τέσσερις αστυνομικοί κρίθηκαν αθώοι κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης , με ψήφους 4 έναντι 2, καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι θεώρησαν ότι θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ένταση στην αίθουσα

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης στην αίθουσα προκλήθηκε ένταση, με τον κόσμο να φωνάζει “ντροπή και αίσχος”.

Ο συνδικαλιστής των αστυνομικών Στράτος Μαυροειδάκος, μάλιστα, επιτέθηκε φραστικά στην Μάγδα Φύσσα, η οποία βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα και φώναξε “ντροπή”.

Η προκλητική στάση των αστυνομικών προκάλεσε κλιμάκωση της έντασης, καθώς αστυνομικές δυνάμεις έσπρωξαν στο διάδρομο τη Μάγδα Φύσσα αλλά και τη δικηγόρο της οικογένειας Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρουσου.

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλαλούμ στις κατατακτήριες εξετάσεις 2025–2026: Εκατοντάδες υποψήφιοι αποκλείστηκαν λόγω άνισης εφαρμογής του ν. 5224/2025

Ερώτηση 14 βουλευτών στη Βουλή για το αλαλούμ στις κατατακτήριες εξετάσεις 2025-2026. Διαφορετική εφαρμογή του ν. 5224/2025 οδήγησε σε αποκλεισμό εκατοντάδων υποψηφίων και κενές θέσεις.

Παρουσίαση αποτελεσμάτων του Πιλοτικού Ερευνητικού Δικτύου Σχολικών Σεισμογράφων στην Κρήτη

Η Περιφέρεια Κρήτης και το ΕΛΜΕΠΑ παρουσιάζουν τα αποτελέσματα του πιλοτικού δικτύου σεισμογράφων σε 8 σχολεία. Μαθητές συμμετείχαν ενεργά σε ερευνητικές δραστηριότητες σεισμολογίας.

Πεδίο Βολής «Καραβιά»: Ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού στα Χανιά στις 16-17 Ιουνίου

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ανακοινώνει ενεργοποίηση του Πεδίου Βολής «Καραβιά» στις 16-17 Ιουνίου 2026 για άσκηση πυρών του Πολεμικού Ναυτικού. Αποφύγετε τη διέλευση.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για ναρκωτικά στο Ηράκλειο – Κατασχέθηκαν 275 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθησαν ανήλικος και 19χρονος στο Ηράκλειο για ναρκωτικά. Κατασχέθηκαν 275 γραμμάρια κάνναβης από θυρίδα ταχυμεταφορών σε επιχείρηση της ΔΑΟΕ Αθηνών και του ΤΔΕΕ Ηρακλείου.