23.7 C
Chania
Παρασκευή, 12 Ιουνίου, 2026

Δημοσκόπηση MRB: Στο 6,1% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπόθεση Πάτση – 81,4% την κρίνει ως πολύ σοβαρή

Ημερομηνία:

Στο 6,1% διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σύμφωνα με το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της MRB για το OPEN που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29,1% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23%. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής παραμένει σταθερά πάνω από το 10%, στο 11,5%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3% και το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη με 2,6%.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 38,1%, έναντι 29,2% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 25,7%.

Ως προς τα θέματα τα οποία απασχολούν τους πολίτες, η ακρίβεια είναι μακράν πρώτη, με 51,9%, ενώ ακολουθεί η υπόθεση Πάτση με 11%, η ανεργία με 10,3%, τα ελληνοτουρκικά με 7,6%, και ο πόλεμος στην Ουκρανία με 7,3%. Σημειώνεται ότι το 81,4% κρίνει ως πολύ σοβαρή την υπόθεση Πάτση.

Σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι πολίτες εμφανίζονται να ζητούν, σε ποσοστό 48,2%, σκληρότερη στάση, ενώ το 38,8% ζητά να παραμείνει η στάση της Ελλάδας όπως ακριβώς είναι και το 6,1% λιγότερο σκληρή στάση.

Αναφορικά με το καλάθι του νοικοκυριούτο 61,1% το κρίνει ως ένα αρνητικό μέτρο, ενώ μόλις το 33% των ερωτηθέντων το κρίνει θετικά.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητροπολίτης Κυθήρων: Θα διαθέσω την αύξηση του μισθού μου για τη δημιουργία κατοικιών εκπαιδευτικών και γιατρών

Μισθοδοσία Αρχιερέων: Στη δημιουργία καταλυμάτων για γιατρούς και δασκάλους...

Μόλις 10 παιδιά από τη Γάζα έχει δεχθεί η Ελλάδα

Ανάμεσα σε σειρήνες, κατεστραμμένα κτίρια και πρόσωπα σημαδεμένα από...

Πλεύρης και Βολουδάκη στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μετανάστευσης στη Λευκωσία: Η αξιοπιστία του Συμφώνου κρίνεται στην πράξη

Πλεύρης και Βολουδάκη στη Λευκωσία για το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μετανάστευσης. Έμφαση στην προστασία συνόρων, ταχείες διαδικασίες ασύλου και ενίσχυση επιστροφών.

1η Γιορτή Παγωτού στα Χανιά – Μια μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή για μικρούς και μεγάλους στον Δημοτικό Κήπο

Το Σωματείο Ζαχαροπλαστών Νομού Χανίων διοργανώνει με υπερηφάνεια την...