15.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Γερμανία: Άλλαξε στάση και δίνει Leopard στην Ουκρανία – «Στροφή» 180 μοιρών και από τις ΗΠΑ

Ημερομηνία:

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς αποφάσισε να εγκρίνει την παράδοση αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, επιτρέποντας παράλληλα σε άλλες χώρες (όπως π.χ. η Πολωνία) να κάνουν το ίδιο, μεταδίδει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η απόφαση αφορά την παράδοση τουλάχιστον μιας ίλης αρμάτων μάχης Leopard 2 A6.

Το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει ότι και άλλοι σύμμαχοι σκοπεύουν να ακολουθήσουν τα χνάρια της Γερμανίας και να ενισχύσουν με άρματα μάχης τον ουκρανικό στρατό.

Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ φαίνεται ότι θα άρουν τις αντιρρήσεις τους για την αποστολή αμερικανικών αρμάτων μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία και μια ανακοίνωση για το θέμα αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal.

Η ανακοίνωση θα αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης διπλωματικής συνεννόησης με τη Γερμανία με βάση την οποία το Βερολίνο θα συμφωνήσει να στείλει μικρότερο αριθμό των δικών του αρμάτων Leopard 2 αλλά και να εγκρίνει την επανεξαγωγή τους από την Πολωνία και άλλες χώρες προς την Ουκρανία.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ