24.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Πύλος: Τραγωδία χωρίς τέλος – Τουλάχιστον 59 οι νεκροί από το ναυάγιο

Ημερομηνία:

Μια ακόμη ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίσσεται στα ανοιχτά της Πύλου μετά το ναυάγιο με μετανάστες, καθώς έχουν ήδη ανασυρθεί 59 πτώματα, ενώ έχουν διασωθεί 104 άνθρωποι.

Σύμφωνα με το OPEN οι διασωθέντες μετανάστες αναφέρουν ότι υπήρχαν 700 άτομα πάνω στο σκάφος, ωστόσο, οι λιμενικές Αρχές εκτιμούν πώς πρόκειται για περίπου 500 άτομα.

Παράλληλα επικρατεί έντονη ανησυχία και φόβοι για εγκλωβισμένα άτομα στο αμπάρι του σκάφους.

Μάλιστα, φαίνεται πως πάνω στο αλιευτικό υπήρχαν και οι διακινητές, καθώς το σκάφος εντοπίστηκε το βράδυ της Τρίτης από το Λιμενικό Σώμα και δύο άτομα αρνήθηκαν τη βοήθεια. Κατά πάσα πιθανότητα εκείνοι ήταν οι διακινητές που πλέον αναζητούνται, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι από Μέση Ανατολή και Αφρική.

Την ίδια ώρα, μεγάλη είναι η κινητοποίηση των αρχών και των φορέων στην Καλαμάτα, για την περίθαλψη και τη φροντίδα των μεταναστών που διασώθηκαν από το ναυάγιο αλιευτικού σκάφους που σημειώθηκε 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου σε διεθνή ύδατα.

Παράλληλα, σε ετοιμότητα όλα τα νοσοκομεία της Πελοποννήσου, σε περίπτωση που χρειαστεί να μεταφερθούν τραυματίες.

Το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει κατά τις πρώτες πληροφορίες των αρχών από το Τομπρούκ (Λιβύη) με προορισμό την Ιταλία· οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν από τις ιταλικές περί τις 2.30 τα ξημερώματα και τέθηκαν σε επιφυλακή τα νοσοκομεία Τρίπολης, της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας και της Σπάρτης.

Νωρίτερα,τέσσερις μετανάστες διακομίστηκαν με “Super Puma”στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο αντιμετωπίζουν κάποια παθολογικά προβλήματα, τα οποία δεν είναι σοβαρά. Κανείς τους δεν μιλάει αγγλικά.

Να σημειωθεί ότι κατά τον εντοπισμό τους, κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό σωσίβιο.

φωτογραφίες: eurokinissi, messinialive, argolikeseidhseis

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ποταμός που ρέει ανάποδα: Το κρυμμένο μυστικό της Κρήτης που λίγοι γνωρίζουν

Σε έναν από τους πιο άγνωστους και εντυπωσιακούς φυσικούς...

Νέο ΔΣ στο Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανέδειξε το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» μετά τις εκλογές,...

Ημερίδα για την βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου στο ελαιουργείο και την τυποποίηση

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...