23.8 C
Chania
Friday, September 27, 2024

Ρέθυμνο: Τουρίστες υπάρχουν, λεφτά δεν έχουν

Ημερομηνία:

Προβληματισμένοι δηλώνουν επαγγελματίες της εστίασης στο Ρέθυμνο που σε ότι αφορά τον τουρισμό, εξηγούν ότι παρά την όποια κίνηση που δεν είναι πάντως τόσο καλή όσο πέρυσι, επιπλέον αρνητικός παράγοντας είναι ότι οικονομικά οι τουρίστες δεν είναι αυτό που θα μπορούσε να στηρίξει την τοπική οικονομία

Την αγωνία τους εκφράζουν επαγγελματίες της εστίασης στο Ρέθυμνο, που εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής σεζόν, βλέπουν τους τουρίστες με τα κιάλια όπως λένε, στη βάση όχι ότι δεν κυκλοφορεί κόσμος, αλλά ότι αυτοί που κυκλοφορούν δεν έχουν την οικονομική επιφάνεια να στηρίξουν τις επιχειρήσεις τους.

Ο κ. Δημήτρης Καργάκης ιδιοκτήτης εστιατορίου εξηγεί ότι οι παραγγελίες που ξεφεύγουν πέρα από μια μερίδα πατάτες, τζατζίκι, σαλάτα το πολύ και ένα μουσακά, είναι ελάχιστες, ξεκαθαρίζοντας ότι με τέτοιο τουρισμό που μέχρι σήμερα επισκέπτεται το Ρέθυμνο, οι ανάγκες τους και κυρίως οι οφειλές ενόψει του χειμώνα μάλλον δεν θα μπορέσουν να καλυφθούν.

Στο Λιμάνι του Ρεθύμνου και στα στενά της παλιάς πόλης όπως τονίζουν, κυκλοφορούν τουρίστες και τα Σαββατοκύριακα η κίνηση ενισχύεται και από τους κρητικούς επισκέπτες, όμως σε καμία περίπτωση η ποιότητα του τουρισμού και κυρίως τα έσοδα, δεν έχουν σχέση με το καλοκαίρι του 2022 που ήταν σαφέστατα καλύτερα όπως τόνισε και ο Άγης Τζεντάκης, ιδιοκτήτης κρεπερί που ελπίζει ότι ίσως το επόμενο διάστημα, αλλάξει αυτή η εικόνα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το...

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος...