17.6 C
Chania
Κυριακή, 19 Απριλίου, 2026

Δικάζονται για τις κινητοποιήσεις στην πρώην Βάση Γουρνών

Ημερομηνία:

3 μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της βάσης
Στις 23 Ιανουαρίου καλούνται και πάλι να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για να δικαστούν 3 μέλη της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων για την υπεράσπισης του Δημόσιου χαρακτήρα της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών και την αξιοποίησή της προς όφελος του λαού της περιοχής.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν σε αποκλεισμό της παλιάς Εθνικής Οδού, παρεμπόδιση της κυκλοφορίας των οχημάτων και παραβίαση άρθρων του Ποινικού Κώδικα

Σε ανακοίνωση της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου εκφράζει την αλληλεγγύη της στους κατηγορουμένους και τονίζει :

“Η αλήθεια είναι ότι δικάζονται γιατί οργάνωσαν και πρωτοστάτησαν μαζί με εκατοντάδες κατοίκους στη συγκέντρωση και στη συνεχεία πορεία διαμαρτυρίας μέσα και έξω από το χώρο της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της τότε κυβέρνησης της ΝΔ να εφαρμόσει την απόφαση της τότε δημοτικής αρχής (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την οποία αυτή η τεράστια περιουσία μεθοδευόταν να παραχωρηθεί στο μεγάλο κεφάλαιο.
Σήμερα που αυτοί οι αγωνιστές  διώκονται για το αυτονόητο, να υπερασπιστούν μια περιουσία που πρέπει να είναι δημόσια και να αξιοποιείται για τις λαϊκές ανάγκες έρχεται η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ –ΝΔ –ΛΑΟΣ) μαζί με την δημοτική αρχή της Χερσονήσου (ΠΑΣΟΚ –ΝΔ-ΣΥΝ) με πρόσχημα την κρίση, την έλλειψη τεχνογνωσίας να υλοποιήσει ένα μακρόχρονο σχεδιασμό του μεγάλου κεφαλαίου, με την βοήθεια της ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑΣ.
Το δικαστήριο αυτό αποκτά σήμερα στις μέρες μας μια ιδιαίτερη σημασία, επιχειρεί να εκφοβίσει να ποινικοποίηση τους αγώνες του λαού μας όχι μόνο για την πάλη ενάντια στο ξεπούλημα του χώρου, αλλά και στον αγώνα ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ, ενάντια στις απολύσεις ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις ενάντια στον αγώνα για να μην ιδιωτικοποιηθούν ενέργεια, απορρίμματα κλπ.
Καταγγέλλουμε τη διαχρονική στάση των κυβερνήσεων το ΠΑΣΟΚ ΝΔ αλλά και της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Χερσονήσου που επιδιώκουν να δοθεί αυτός ο χώρος είτε άμεσα είτε έμμεσα ( με τη συμμετοχή του δήμου, περιφέρειας, ΜΚΟ) στο μεγάλο κεφάλαιο ντόπιο η ξένο.
Το σωματείο μας που συμμετείχε όλο αυτό το διάστημα στις κινητοποιήσεις, θα συνεχίζει μαζί με την επιτροπή αγώνα ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα του χώρου, διεκδικώντας να γίνει λαϊκή περιουσία που θα αξιοποιηθεί για τις λαϊκές ανάγκες”.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύλληψη ημεδαπού για παραβάσεις ευζωίας ζώων συντροφιάς στο Ρέθυμνο

Σύλληψη 37χρονου στο Ρέθυμνο για παραβάσεις ευζωίας ζώων συντροφιάς. Αστυνομικοί του Τμήματος Μυλοποτάμου εντόπισαν σκύλο χωρίς τήρηση κανόνων ευζωίας.

Διεθνής μουσική εκδήλωση καλωσορίσματος του καλοκαιριού στον Αζωγυρέ Χανίων

Διεθνής μουσική εκδήλωση καλωσορίσματος του καλοκαιριού στην αίθουσα Κουκουτσάκη στον Αζωγυρέ Χανίων. Καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη τίμησαν την Κρήτη με μουσική και πολιτισμό.

ΟΛΜΕ: Πανελλαδικές στάσεις εργασίας για τις υποχρεωτικές υπερωρίες από 20 Απριλίου έως 29 Μαΐου

Η ΟΛΜΕ προκηρύσσει πανελλαδικές κυλιόμενες μονόωρες στάσεις εργασίας από 20/4 έως 29/5/2026 για τις υποχρεωτικές υπερωρίες εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης.

Χάρης Μαμουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης έρχεται ξανά στην Κρήτη για να πουλήσει υποσχέσεις πάνω στα «συντρίμμια» των δικών του αποτυχιών

Ο Χάρης Μαμουλάκης εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επίσκεψή του στην Κρήτη, καταγγέλλοντας καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο Καστελίου, τον ΒΟΑΚ και τη διαχείριση υδάτινων πόρων.