14.8 C
Chania
Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου, 2026

Το σημερινό Δικαστικό Μέγαρο στις αρχές του 1900 – Μια σπάνια φωτογραφία και οπτική της περιοχής

Ημερομηνία:

Μία τελείως διαφορετική οπτική της περιοχής των Δικαστηρίων αναδεικνύεται μέσα από τη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στη σελίδα “Χανιά – Παλιές Φωτογραφίες“.

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη το 1900 και φαίνεται το δικαστικό μέγαλο, τότε “δημόσια γραφείο” μόνο του αφού τότε δεν υπήρχε σχεδόν κανένα κτίριο γύρω του.

Δείτε τη φωτογραφία και διαβάστε τη σχετική ανάρτηση:

Μια σπάνια φωτογραφία και οπτική της περιοχής. Το σημερινό δικαστικό Μέγαρο, Δημόσια Γραφεία εκείνη την εποχή, στις αρχές του 1900 όταν στην σημερινή οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, τότε “Δημοσίων Γραφείων”, δεν υπήρχε σχεδόν τίποτα κτισμένο αφού διαμορφώθηκε μετά για να πηγαίνει ως το σπίτι του Θεμιστοκλή Μιτσοτάκη, που έμενε ο Ύπατος Αρμοστής.

Προσέξτε και την υψομετρική διαφορά της νέας οδου από το έδαφος και τον τεράστιο μαντρότοιχο. Πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο δεξιά ψηλά φαίνεται το Μετόχι του Μαζαλή στην σημερινή Οδό Ηγουμένου Γαβριήλ.

Οι παλιοί θα θυμούνται μια στάση του αστικού λεωφορείου ”Καμαράκι”.

Το καμαράκι φαίνεται στην φωτογραφία λίγο δεξιά από το κέντρο και εκεί έμενε η Αμπλά Μαρμαράκη Νουριγιέ για κάποιο διάστημα.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Η Παιδική Παρέλαση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού ’26 ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους

Η Παιδική Παρέλαση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2026 ξεκίνησε τις εκδηλώσεις κορύφωσης στο Ρέθυμνο. Εκατοντάδες παιδιά παρέλασαν με γονείς στη Λεωφόρο Κουντουριώτη, ενώ Ρωρώ και Μάγος Τετέλο ξεσήκωσαν το κοινό.

Μαγική νύχτα στο Ρέθυμνο: Χιλιάδες καρναβαλιστές ξεσήκωσαν την πόλη στην Νυχτερινή Παρέλαση

Χιλιάδες καρναβαλιστές ξεσήκωσαν το Ρέθυμνο στη Νυχτερινή Παρέλαση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού '26. Γρηγόρης Σαμόλης, λαμπερά άρματα και μουσική μέχρι τα μεσάνυχτα στην Παλιά Πόλη.

Ρέθυμνο: Στη «γραμμή εκκίνησης» η μεγάλη παρέλαση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού ’26 – Όλες οι οδηγίες για τους επισκέπτες

Ρέθυμνο: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη παρέλαση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού '26 με 32 ομάδες, 27 άρματα και 10.000+ καρναβαλιστές. Οδηγίες στάθμευσης, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και δωρεάν μεταφορά με ΚΤΕΛ.