28.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Το Στρατόπεδο Μαρκόπουλου περνά στο Δήμο Χανίων όχι δωρεάν και με πολλές αντιδράσεις

Ημερομηνία:

Με αντιδράσεις εγκρίθηκε τελικά η απόφαση για αγορά του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου από τον Δήμο Χανίων. Για να συμβεί αυτό έπρεπε να εγκριθεί και εγκρίθηκε ξανά κατά πλειοψηφία και η απόφαση για σύναψη δανείου μεταξύ δήμου Χανίων και Τράπεζας Χανίων για ένα ποσό της τάξης των 1.950.000 ευρώ με επιτόκιο 2%!

Σημειώνουμε ότι οι εντάσεις κατά τη συζήτηση ήταν πολλές με τον Τάσο Βάμβουκα να αποχωρεί από τη συνεδρίαση ενώ ένταση υπήρξε και με τον Μανώλη Κεμεσίδη και τον επικεφαλή της ΑΝΤΑΡΣΙΑ στα Χανιά Ειρηναίου Μαράκη που για ακόμη μία φορά – όπως υπενθύμισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαράλαμπος Λουτσέτης – είπε “κάτσε κάτω μικρέ” απευθυνόμενος προς τον επικεφαλή της Ανταρσία στα Χανιά σε αναφορά ότι η δημοτική αρχή ακολουθεί μία πολιτική ξεπουλήματος.

Πάντως, ο Δήμαρχος Χανίων από την πλευρά του παρουσίασε κάπως διαφορετικά τα πράγματα. Είπε ότι το τίμημα για την αγορά του οικοπέδου (1.950.000 ευρώ) είναι μικρό ενώ σημείωσε ότι έχει οριστεί ορκωτός λογιστής καταλήγοντας ότι:

“Το στρατόπεδο Μαρκοπούλου έρχεται επιτέλους στην κυριότητα των Χανιωτών”

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές με τον επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαράλαμπο Λουτσέτη να θέτει το ερώτημα γιατί δεν προχώρησε η δωρεάν παραχώρηση ενώ κάλεσε τον Δήμαρχο να αποκαλύψει όσα πραγματικά ειπώθηκαν μεταξύ αυτού και του πρωθυπουργό πριν μερικούς μήνες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την αντίδρασή του όμως εξέφρασε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “δήμος Ενεργών Πολιτών” κ. Τάσος Βάμβουκας ο οποίος αποχώρησε από τη συνεδρίασε τονίζοντας ότι η εισήγηση που έφτασε στη συνεδρίαση τον προσβάλλει. Είπε μάλιστα ότι η εισήγηση της δημοτικής αρχές χρησιμοποιεί ενέργειες οι οποίες είχαν γίνει κατά τη διάρκεια της δική τους θητείας ως δήμαρχος και τις παρουσιάζει ως δικές του.

Ο Γρηγόρης Αρχοντάκης ήταν περισσότερο θετικό χαρακτηρίζοντας την πρόταση “καλή” που οδηγεί σε μία “καλή συμφωνία για την απόκτηση του ακινήτου”, για να προσθέσει ότι “είναι μία θετική εξέλιξη” ενώ χαρακτήρισε “ευνοϊκό” το επιτόκιο 2% της Τράπεζας Χανίων.

Ο Γιώργος Τσαπάκος εξέφρασε και αυτός τη χαρά του επειδή “οι κοινές μας ενέργειας επιτέλους κάπου κατάληξαν”.

Ο Γιάννης Σαρρής μίλησε για πολιτικά παιχνίδια με το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου υπενθυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός ήρθε προεκλογικά και ανακοίνωση την παραχώρηση και ξανά προεκλογικά για τις αυτοδιοικητικές ήρθε το έγγραφο ια την παραχώρηση αναφέροντας ότι “δεν είναι συμπτώσεις”. Πάντως, η παράταξή του ψήφισε θετικά για την αγοραπωλησία και την σύναψη του δανείου.

Ο Νίκος Βουρλάκης είπε ότι ως παράταξη δεν έχουν “μνήμη χρυσόψαρου” για να σημειώνει: “Δεν είναι παραχώρηση αλλά αγοραπωλησία. Θα το πληρώσουν οι Χανιώτες” τονίζοντας ότι η παράταξή του θα καταψηφίσει τόσο την εισήγηση για αγοραπωλησία όσο και για την σύναψη δανείου.

Τέλος και ο Ειρηναίος Μαράκης μίλησε για σκοπιμότητες που δεν επιτρέπουν την δωρεάν παραχώρηση καταψηφίζοντας τις εισηγήσεις του δήμαρχου.

Δείτε την συμφωνία:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Οι Απαράδεκτοι”… Υποστηρίζουν τη Διαμαντοπούλου | Φωτός

Ένα διαφορετικό βίντεο προεκλογικής εκστρατείας για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, δημοσίευσε...

Τώρα αμερικάνοι συνταξιούχοι και στο Κουμ – Καπί;

Υπάρχει μία τάση τα τελευταία χρόνια που διαρκώς γίνεται...

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε...