22.8 C
Chania
Friday, September 27, 2024

Κρήτη: Ντροπή! Βάνδαλοι “ξέσπασαν” στον ανδριάντα του Ναπολέοντα Σουκατζίδη!

Ημερομηνία:

Τον ανδριάντα του Ναπολέοντα Σουκατζίδη στο Αρκαλοχώριβανδάλισαν άγνωστοι, αργά το βράδυ της Κυριακής.  Ειδικότερα, οι ανεγκέφαλοι δράστες μουτζούρωσαν με σπρέι το άγαλμα σε διάφορα σημεία, ενώ έσπασαν τη μαρμάρινη επιγραφή με τα λόγια του αγωνιστή Ναπολέοντα Σουκατζίδη.

Από τη Δημοτική Αρχή κατατέθηκε μήνυση στην Αστυνομία κατά αγνώστων. Παράλληλα τα ειδικά συνεργεία του Δήμου αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα στον καθαρισμό του ανδριάντα του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ωστόσο η μαρμάρινη επιγραφή που έσπασε χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αποκατασταθεί .

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης κατήγγειλε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το βανδαλισμό του μνημείου που υπέστη τη βάναυση και ανιστόρητη συμπεριφορά των δραστών.

«Πρόκειται για μία απαράδεκτη ενέργεια. Το Αρκαλοχώρι πάντα τιμούσε και πάντα θα τιμά την ιστορία του. Ο Σουκατζίδης, ένας από τους 200 αγωνιστές που εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την 1η Μαΐου του 1944, ο οποίος μεγάλωσε στο Αρκαλοχώρι, κατάφερε να περάσει  στο πάνθεον της ιστορίας ως ένας ήρωας που δε λύγισε. Δυστυχώς οι πράξεις αυτές, τις οποίες καταδικάζουμε με απέχθεια και αποστροφή, προσβάλλουν την ιστορία, το ήθος και τον πολιτισμό μας».

Βανδαλισμός Αδριάντας Αρκαλοχώρι

Βανδαλισμός Αδριάντας Αρκαλοχώρι

Βανδαλισμός Αδριάντας Αρκαλοχώριcretalive.gr

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ