25.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Ερώτηση «Ελληνικής Λύσης» στη Βουλή για την καθυστέρηση στο έργο διασύνδεσης του κόμβου Μουρνιών με την πόλη των Χανίων

Ημερομηνία:

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής της “Ελληνικής Λύσης” Κωνσταντίνος Χήτας προς κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και κ. Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με τις καθυστερήσεις στο έργο διασύνδεσης του κόμβου Μουρνιών με την πόλη των Χανίων.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί και τις εξαγγελίες του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, το έργο διασύνδεσης του κόμβου Μουρνιών με την πόλη των Χανίων επρόκειτο να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022.

Οι απαλλοτριώσεις είχαν συντελεστεί και είχαν κατατεθεί τα χρήματα και για το εκτός σχεδίου και για το εντός σχεδίου πόλης τμήμα του έργου, όπως αναφέρονταν σε δημοσιεύματα περί τα τέλη του 2021. Παρά τις σχετικές δεσμεύσεις, βάσει χρονοδιαγράμματος η ολοκλήρωση του έργου παρουσιάζει μεγάλη καθυστέρηση, δεδομένου ότι σε λίγους μήνες εκπνέει το 2023 και άρα μιλάμε για μία καθυστέρηση του ενός τουλάχιστον έτους.

Από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων ανακοινώθηκε πρόσφατα ότι το έργο εισέρχεται στην β΄ φάση και στον κόμβο Μουρνιών θα εφαρμόζονταν οι εγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είχαν αποφασιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι δρομολογούμενες ρυθμίσεις θα εφαρμόζονται έως και την οριστική λήξη του έργου, που έχει προγραμματιστεί για τις 15/12/2023.

Οι κάτοικοι ωστόσο διαμαρτύρονται, διότι, ενώ τέθηκαν σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, δεν έχουν ρυθμιστεί κατάλληλα οι φωτεινοί σηματοδότες, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο και να ελλοχεύει κίνδυνος ατυχημάτων.

Ο κόμβος Μουρνιών αποτελεί την ανατολική πύλη εισόδου και εξόδου της πόλης των Χανίων με μεγάλους κυκλοφοριακούς φόρτους, καθώς συνδέει την πόλη με τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και επομένως γίνεται κατανοητό ότι πρώτον επείγει η όσο το δυνατόν γρηγορότερη ολοκλήρωση του έργου του οποίου η αποπεράτωση κρίνεται εκπρόθεσμη και δεύτερον η διασφάλιση της εύρυθμης κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Ποιοι λόγοι επέβαλλαν την τόσο μεγάλη χρονική καθυστέρηση του έργου σε ένα τόσο νευραλγικό κομβικό σημείο για τη διευκόλυνση της συγκοινωνίας και τη σύνδεση των Μουρνιών με την πόλη των Χανίων;
  2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη αποπεράτωση των έργων στον κόμβο Μουρνιών – Χανίων;
  3. Σε ποιες ενέργειες και παρεμβάσεις προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες χωρίς να συμβούν ατυχήματα και χωρίς ενδεχομένως να θρηνήσουμε θύματα από τις μη άρτιες σε προγραμματισμό κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έγιναν;

Ο ερωτών Βουλευτής ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ