18.8 C
Chania
Tuesday, October 8, 2024

Ηράκλειο: Υπεγράφη η σύμβαση για την μελέτη ανέγερσης του Αποτεφρωτηρίου

Ημερομηνία:

Το αντικείμενο της σύμβασης είναι ο σχεδιασμός και η εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών για την κατασκευή του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών Δήμου Ηρακλείου, σε ακίνητο που έχει επιλεγεί για τον συγκεκριμένο σκοπό, στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού

Υπεγράφη το πρωί της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου 2023 η σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης ανέγερσης του Αποτεφρωτηρίου του Δήμου Ηρακλείου. Τη σύμβαση υπέγραψε στο γραφείο του στο κτίριο της Οδού Ανδρόγεω ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Το αντικείμενο της σύμβασης είναι ο σχεδιασμός και η εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών για την κατασκευή του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών Δήμου Ηρακλείου, σε ακίνητο που έχει επιλεγεί για τον συγκεκριμένο σκοπό, στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού. Η διάρκεια της σύμβασης είναι δώδεκα μήνες με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος αμέσως μετά την υπογραφή: «Η ανέγερση Αποτεφρωτηρίου στον Δήμο Ηρακλείου είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που ομολογουμένως μας δυσκόλεψε, όμως δεν το εγκαταλείψαμε ποτέ. Έτσι φτάσαμε στην σημερινή υπογραφή, η οποία ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση του έργου.

Για εμάς η αυτοδιάθεση των ανθρώπων είναι θεμελιώδες δημοκρατικό τους δικαίωμα και θεωρούμε ότι με την λειτουργία Αποτεφρωτηρίου, το Ηράκλειο θα κάνει ένα καθοριστικό βήμα προς την κατοχύρωση αυτού του δικαιώματος».

neakriti.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ