18.8 C
Chania
Friday, October 18, 2024

Συνέδριο 16-17 Δεκεμβρίου 2023: Υδρογονάνθρακες, ενεργειακή μετάβαση, υδρογόνο. Η Κρήτη ως ενεργειακός κόμβος.

Ημερομηνία:

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/ Π. Τ.  Ανατολικής Κρήτης συνδριοργανώνει, με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας,   συνέδριο  με θέμα: «Υδρογονάνθρακες, πράσινη μετάβαση, υδρογόνο: Κρήτη, ενεργειακός κόμβος»  το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί  16 & 17 Δεκεμβρίου 2023  στο «Aquila Αtlantis Hotel» στο Ηράκλειο.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα: της Περιφέρειας Κρήτης, του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και  Έρευνας.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την επικείμενη εξόρυξη των υδρογονανθράκων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης, η οποία αποτελεί μία δραστηριότητα που δημιουργεί έντονες αντιπαραθέσεις ως πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα, καθώς αφενός μπορεί να συνιστά μία δυνητική  πηγή εσόδων για ένα κράτος και τους πολίτες του και  αφετέρου το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που μπορεί να αφήνει,  χρήζει προσεκτικής διερεύνησης.

Επιπρόσθετα, θα παρουσιαστούν οι εξελίξεις και τα έργα στην Κρήτη σχετικά με το υδρογόνο, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Ε.Ε..

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσιάσεις και τοποθετήσεις εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας,  της αγοράς υδρογονανθράκων, καθώς και θεσμικών και δημοσίων φορέων.

Η γλώσσα του Συνεδρίου είναι η Ελληνική και η είσοδος είναι   ελεύθερη  για κάθε ενδιαφερόμενο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ