«Οι άνθρωποι φανερώνουν τον πραγματικό τους εαυτό όταν πια δεν σε χρειάζονται»

Ημερομηνία:

Του Ιπποκράτη Μανιουδάκη

Πέρασαν 3 χρόνια από τη δολοφονία του αντιστασιακού και ήρωα των δημοκρατικών αγώνων Σήφη Βαλυράκη. Μία προσωπικότητα, που άφησε βαριά κληρονομιά πολιτικού πολιτισμού, αγωνιστικότητας, εντιμότητας και θάρρους.

Τον θυμήθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία ζήτησε από την Βουλή των Ελλήνων ενός λεπτού σιγή καθώς και ο Παύλος Πολάκης με τις συχνές αναφορές του. Δεν τον θυμήθηκαν ούτε το κόμμα του, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, ούτε το πολιτικό και αυτοδιοικητικό προσωπικό των Χανίων καθώς και η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Χανίων.

Εύκολα έρχεται στο μυαλό μας το: «Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος»

Όμως θα ήθελα να αναφέρω και μία ρήση που είχα ακούσει από τον αξέχαστο και σοφό Σήφη:

«Οι άνθρωποι φανερώνουν τον πραγματικό τους εαυτό όταν πια δεν σε χρειάζονται»

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ζωντανό μάθημα δημοκρατίας»: Ο Γ. Παπανδρέου για την παρακαταθήκη του Σήφη Βαλυράκη

«Η δημοκρατία χρωστάει στον Σήφη Βαλυράκη», τόνισε ο Γιώργος...

ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Η κατοικία από κοινωνικό δικαίωμα μετατρέπεται σε μέσο κοινωνικού αποκλεισμού

Η νέα ενδιάμεση έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ «Η ελληνική Οικονομία και...

Αγρότες και εργαζόμενοι ν’ αξιοποιήσουν την πείρα των μπλόκων

Του Νεκτάριου Κοκολαντωνάκη Αποδείχτηκε πως επρόκειτο πράγματι για έναν σπουδαίο...