26.8 C
Chania
Sunday, October 6, 2024

Κλείνει το Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Νέας Χώρας στα Χανιά

Ημερομηνία:

Δεκάδες οικογένειες στα Χανιά έρχονται αντιμέτωπες με την άσχημη είδηση της επικείμενης αναστολής λειτουργίας του Κέντρου Παιδικής Δημιουργίας Νέας Χώρας. Η υπεύθυνη του Κέντρου πρόκειται να λάβει μακροχρόνια αναρρωτική άδεια, αφήνοντας το Κέντρο ακέφαλο.

Παρότι ο Δήμος Χανίων διαθέτει τόσο τους οικονομικούς πόρους όσο και την πρόθεση να προσλάβει νέο προσωπικό, δυσκολεύεται να υλοποιήσει την πρόθεσή του. Η αιτία; Η απαγόρευση από το Υπουργείο Εσωτερικών προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) να προκηρύσσουν θέσεις μέσω ΑΣΕΠ ή να πραγματοποιούν προσλήψεις, ακόμα και εάν το οικονομικό κόστος βαραίνει τους ίδιους τους Δήμους.

Η απαγόρευση αυτή αγγίζει ακόμα και ευαίσθητα κοινωνικά τμήματα, όπως η προσχολική αγωγή και φροντίδα. Ο μόνος τρόπος κάλυψης έκτακτων αναγκών, όπως αυτές των κατασκηνώσεων ή των θερινών σχολείων, είναι μέσω δίμηνων συμβάσεων.

Η κατάσταση δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του πρώην ΔΟΚΟΙΠΠ λειτουργούν ήδη με ελλιπές προσωπικό, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη λειτουργία τους, πόσο μάλλον την κάλυψη των υφιστάμενων θέσεων.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εστίαση: Φορολογούν τώρα και τα… πουρμπουάρ – Τα POS μετατρέπουν το φιλοδώρημα σε μέρος του μισθού

Ένα σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει στα καταστήματα εστίασης...

«Νομοθετήστε για τα smartphones σαν να είναι τσιγάρα», λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ

Την άποψη ότι τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους...

Φαράγγι της Σαμαριάς: “Ταβάνι” τα 1.000 άτομα την ημέρα

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) ανακοινώνει...