13.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Κουράκης για τα 74 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης: Το σημαντικότερο σχέδιο ειρήνης στην ιστορία της ανθρωπότητας

Ημερομηνία:

Στην Ημέρα της Ευρώπης, σήμερα Πέμπτη 9 Μαΐου, αναφέρεται σε μήνυμά του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Γιάννης Κουράκης, επισημαίνοντας πως «έχει γενέθλια το σημαντικότερο σχέδιο ειρήνης στην ιστορία της ανθρωπότητας».

Όπως εξηγεί ο Γιάννης Κουράκης, «η ήπειρός μας, η Ευρώπη, που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι γέννησε δύο παγκόσμιους πολέμους με τραγικά αποτελέσματα σε όλη την υφήλιο, γιορτάζει σήμερα 74 χρόνια Ευρωπαϊκής Ενοποίησης. Αυτό που γνωρίσαμε κάποτε ως Ε.Ο.Κ. και σήμερα ως Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ως γενέθλια πράξη την 9η Μαΐου 1950 και την ιστορική διακήρυξη του τότε Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών Robert Schuman, από την οποία απομονώνω μία προφητική πραγματικά φράση:

«Η Ευρώπη δεν θα δημιουργηθεί με μιας, ούτε σε ένα συνολικό οικοδόμημα: Θα διαμορφωθεί μέσα από συγκεκριμένα επιτεύγματα που θα δημιουργήσουν πρώτα μια πραγματική αλληλεγγύη των λαών».

Αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της Ένωσης

Σύμφωνα με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, «αυτή η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της Ένωσης, αλλά και στο εσωτερικό των κοινωνιών μας παραμένει το μεγάλο ζητούμενο που είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε την ειρήνη για ακόμη περισσότερες δεκαετίες». 

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Κουράκης, «σε έναν κόσμο όπου εκατομμύρια συμπολίτες μας ζουν μέσα στην ανασφάλεια και σε μία εποχή που ο πόλεμος κάνει πάλι την εμφάνισή του δίπλα μας, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο».

«Γι’ αυτό», σύμφωνα με τον Γιάννη Κουράκη, «έχει τεράστια σημασία στις 9 Ιουνίου η ψήφος στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κίνημα Αλλαγής και στη μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια των Σοσιαλιστών και Σοσιαλδημοκρατών της Ευρώπης: Την οικογένεια, που από τα χρόνια του Ανδρέα Παπανδρέου, του Ντελόρ και του Μιτεράν έκανε πράξη την αλληλεγγύη στην Ένωση».

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καρυστιανού: «Το κίνημα μπορεί να γίνει κόμμα»

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ιδρύσει κόμμα η Μαρία Καρυστιανού,...

Τιμές τροφίμων στην Ευρώπη: Ποιες χώρες είναι οι πιο ακριβές και πού κατατάσσεται η Ελλάδα

Η Ευρώπη είναι μια ποικιλόμορφη ήπειρος με σημαντικές διακυμάνσεις στις τιμές...