22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Νέα κόντρα Πολάκη με Γεωργιάδη για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στη συνταγογράφηση – “Βούλωστο” Πολάκη σε Συρεγγέλα – Να διαγράψει τον Πολάκη ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Μαρινάκης

Ημερομηνία:

Νέο μέτωπο στην υγεία. Μετωπική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η καταγγελία του Παύλου Πολάκη ότι το υπουργείο Υγείας έχει εξαιρέσει από τη συνταγογράφηση σε δημόσιες δομές όσους πολίτες είναι ανασφάλιστοι, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να μην μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους χωρίς να πληρώσουν αδρά.

Ο κ. Πολάκης επισήμανε ότι αυτός ο αποκλεισμός ήταν το αποτέλεσμα μίας κυβερνητικής μεθόδευσης σχετικά με τα ενεργά και μη ενεργά ΑΜΚΑ που έκανε προ ολίγου καιρού το υπουργείο Υγείας. Σημειώνοντας ότι ήδη στις ιδιωτικές δομές έχει καθιερωθεί αυτός ο αποκλεισμός.

Η απάντηση Γεωργιάδη

Το θέμα πήρε διαστάσεις, με αποτέλεσμα ο Άδωνις Γεωργιάδης να σπεύσει αργά το βράδυ της Δευτέρας να απαντήσει στις καταγγελίες. Παρεμβαίνοντας στην εκπομπή του Attica με τον Γιώργο Μελιγγώνη και ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος είχε διατυπώσει τη σχετική καταγγελία, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι το πρόβλημα έχει να κάνει με μία πρόσκαιρη τεχνική αδυναμία του συστήματος IDIKA, που δεν είχε ως αποτέλεσμα να μην εξυπηρετηθούν δύο ασφαλισμένοι στην Κέρκυρα.

Αρνήθηκε ότι το πρόβλημα είναι εκτεταμένο και ότι η κυβέρνηση έκοψε την πρόσβαση στη συνταγογράφηση στους ανασφάλιστους, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε καμία νομοθετική ρύθμιση ή εγκύκλιος που να επιβάλλει μία τέτοια πολιτική για τις δημόσιες δομές υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον κ. Πολάκη, τον κ. Παναγιωτόπουλο και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ψεύδονται επί του θέματος και πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αποκλεισμού των ασφαλισμένων.

Εκτεταμένο το πρόβλημα

Στην ίδια εκπομπή παρέμβηκε αμέσως μετά ο κ. Πολάκης, τονίζοντας ότι οι καταγγελίες και τα στοιχεία που έχει δεν αφορούν μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά πρόκειται για δεκάδες ανθρώπους σε πολλές περιοχές της χώρας. Επέμεινε στον ισχυρισμό του ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να αποκλείσει τους ανασφάλιστους από τις δημόσιες δομές υγείας και κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη και την κυβέρνηση να λύσουν το πρόβλημα από το πρωί της Τρίτης κιόλας.

Κατά τον κ. Πολάκη, το υπουργείο Υγείας κάνει μία διασταλτική ερμηνεία της ρύθμισης για τις ιδιωτικές δομές και αποκλείει τους ανασφάλιστους και από τις δημόσιες, επιχειρώντας να μετρήσει αντιδράσεις. Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν από γιατρούς, ασφαλισμένους και τον πολιτικό σάλο, η κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη σε «τεχνικό πρόβλημα».

Διαπληκτισμός με την Συρεγγέλα και το «βούλωστο» από τον Πολάκη

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο κ. Πολάκης διαπληκτίστηκε με την γραμματέα της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα που ήταν στο πάνελ – στην αρχή χωρίς να γνωρίζει ποια τον διακόπτει επίμονα και κάνει πολιτική αντιπαράθεση μαζί του – και στη συνέχεια η κατάσταση ξέφυγε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να την καλεί να «σιωπήσει» και να το «βουλώσει» και εκείνη να τον αποκαλεί ψεύτη και να τον κατηγορεί για το ύφος και το περιεχόμενο των καταγγελιών του.

Η ανάρτηση με την καταγγελία

Στην αρχική ανάρτηση στο facebook ο κ. Πολάκης σημείωνε μεταξύ άλλων ότι «συνάδελφοι που εφημερεύουν σε νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας με ενημέρωσαν πως οι ανασφάλιστοι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ Η ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ!!!!! (σε ιδιώτες γιατρούς έχει κοπή από καιρό)

Τους οδηγεί αναγκαστικά να πληρώσουν τα φάρμακα συνολικά, ή να μην τα πάρουν, να πληρώσουν συνολικά και ιδιωτικά την εξέταση ή να μην την κάνουν με ό,τι συνέπεια θα έχει αυτό στην οικονομική τους κατάσταση και την υγεία τους ή και την ίδια τη ζωή τους!

Τώρα φαίνεται πόσο ΨΕΥΤΗΣ ήταν ο Γεωργιάδης με το θέμα του ενεργού και του ανενεργού ΑΜΚΑ που θα προφύλασσε -και καλά- το ΕΣΥ «από Αλβανούς που δεν μένουν στην Ελλάδα να έρχονται να χειρουργούνται τζάμπα»

ΤΩΡΑ ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ!!».

 

Να διαγράψει τον Πολάκη ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Μαρινάκης

Τα όσα έγιναν σε χθεσινοβραδινή εκπομπή στο Attica με τον Παύλο Πολάκη να απευθύνεται στη γραμματέα της ΝΔ με τη λέξη «βούλωστο» προκαλούν νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ζήτησε, μιλώντας στο MEGA το πρωί της Τρίτης, τη διαγραφή «τώρα» του κ. Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δε Άδωνις Γεωργιάδης έκανε ανάρτηση επιτιθέμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε η αντιπαράθεση Πολάκη – Συρεγγέλα έγινε για τις καταγγελίες του βουλευτή ότι οι ανασφάλιστοι αποκλείονται από τη συνταγογράφηση φαρμάκων στις δημόσιες δομές.

«”Βούλωσε το και άντε να κάνεις καμμία δουλειά…” ο @pavpol2222 χθες στο @AtticaTV_gr προς την @mariasyrengela ο Σύριζα που «μάχεται κατά του σεξισμού»….αγενής, βάρβαρος, φαλλοκράτης αλλά … «προοδευτικός…» επί της ουσίας έλεγε και ψέματα δεν έχουμε κόψει την πρόσβαση των ανασφάλιστων στις Δημόσιες Δομές και τα χθεσινά περιστατικά οφείλονται σε τεχνικό λάθος της ΗΔΙΚΑ που ήδη λύνεται», έγραψε ο υπουργός Υγείας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...