21.8 C
Chania
Monday, September 16, 2024

ΣΥΡΙΖΑ για συγχώνευση Attica Bank – Παγκρήτια: Ακόμα χειρότερη η συμφωνία, ο πρωθυπουργός θα λογοδοτήσει

Ημερομηνία:

Χειρότερη από την εικόνα που υπήρχε αρχικά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποκαλύψει είναι η συμφωνία συγχώνευσης της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα, σχολιάζει η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προϊδεάζει ότι θα τηρήσει υψηλούς τόνους για το θέμα καθώς σημειώνει ότι «ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί θα κληθούν να λογοδοτήσουν. Αρχής γενομένης από τη Δευτέρα που η Συμφωνία θα έρθει στη Βουλή…».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δημοσιοποιήθηκαν χθες, Παρασκευή 19/7 οι λεπτομέρειες της Συμφωνίας μεταξύ του TΧΣ και της Τhrivest για την Attica Bank και την Παγκρήτια. Οι λεπτομέρειες είναι ακόμη χειρότερες από όσα ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και ο Πρόεδρος του είχαν αποκαλύψει.

Η αλήθεια των αριθμών είναι αμείλικτη:

Το Δημόσιο, έχοντας καταβάλει 950 εκατομμύρια ευρώ από το 2021, περιορίζεται πλέον στο 35%
Οι ιδιώτες, δίνοντας μόλις 263 εκατομμύρια ευρώ, αποκτούν πλέον το 58% της Τράπεζας.

Όπως είχαμε προειδοποιήσει και τελικά αποδείχθηκε με την ΑΜΚ και την “ταχυδακτυλουργική” χρήση των warrants με την οποία εξαφανίζονται μετοχές από την κατοχή του Δημοσίου, εν προκειμένω καταλύεται η βασική αρχή που θέλει το Δημόσιο, όταν επενδύει, να έχει και τα ανάλογα σε αξία οφέλη, για να μην στοιχειοθετείται το αδίκημα απιστίας.

Η συγκεκριμένη συγχώνευση με τις ευλογίες του ΤΧΣ συνιστά μία εξαιρετικά ζημιογόνα πράξη για το Δημόσιο και τα συμφέροντα των Ελλήνων φορολογούμενων.

Ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί θα κληθούν να λογοδοτήσουν. Αρχής γενομένης από τη Δευτέρα που η Συμφωνία θα έρθει στη Βουλή…».

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

11 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: Οι φοιτητές των Χανίων τιμούν τη μνήμη του

Φέτος συμπληρώνονται 11 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου...

Ο Πολάκης βιάζεται: Θέλει διεξαγωγή εκλογών ένα μήνα νωρίτερα

Με ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης ζητά άμεση προσφυγή...

Εκατοντάδες Χανιώτες συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

Με μαζική προσέλευση κόσμου ολοκληρώθηκαν χθες, 14 Σεπτεμβρίου, οι εκδηλώσεις...

ΠΑΣΟΚ: Τα μηνύματα που έστειλαν οι υποψήφιοι πρόεδροι – Οι αιχμές και οι κόντρες

Σε ενωτικό και πανηγυρικό κλίμα κινήθηκε κυρίως η διαδικασία...