22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Χανιά: Καταγγελία για δηλητηρίαση 10 γατών στη περιοχή Κουμπελή

Ημερομηνία:

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε αναγνώστρια της εφημερίδα μας.

Όπως αναφέρει σε επιστολή της, περιστατικό δηλητηρίασης ζώων πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Κουμπελή στα Χανιά. Επί της οδού Καλλικράτη κοντά στο βιολογικό υπήρξε μάρτυρας δηλητηρίασης 10 γατών από ιδιοκτήτη σπιτιού.

Αν και απευθύνθηκε στην αστυνομία, δεν κατάφερε να προχωρήσει σε καταγγελία αφού ενώ πήγε τρεις φορές στην αστυνομία – σύμφωνα με όσα μας αναφέρει – τρεις φορές αρνήθηκαν να λάβουν τα σχετικά στοιχεία προφασιζόμενοι ότι είχαν πολύ δουλειά και δε μπορούσαν να ασχοληθούν με το θέμα.

Ποινή φυλάκισης έως 10 έτη και ποινές έως 50.000 ευρώ για φόλες

Τα δηλητηριασμένα δολώματα ή «φόλες» απαγορεύονται ρητά από το ελληνικό δίκαιο σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, λόγω των εκτεταμένων αρνητικών επιπτώσεων που προξενεί η χρήση τους τόσο στην άγρια πανίδα, και ιδίως σε σπάνια και απειλούμενα είδη, όσο και σε οικόσιτα ζώα και στη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο νόμο που προβλέπει το νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς (ν. 4830/2021, αρ. 24, 34 και 35) η δηλητηρίαση ζώου απαγορεύεται με την απαγόρευση να αφορά τόσο τα ζώα συντροφιάς όσο και προστατευόμενα είδη της άγριας πανίδας (θηλαστικά, ερπετά, αμφίβια αλλά και είδη χαρακτηρισμού και είδη κητωδών, όπως αυτά ορίζονται από σχετικές ΚΥΑ και διεθνείς συμβάσεις). Η ποινή πλέον είναι κάθειρξη μέχρι δέκα (10) έτη και χρηματική ποινή που μπορεί να φτάσει από 25.000 έως και 50.000 ευρώ.

(φωτογραφία αρχείου)

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ