19.8 C
Chania
Monday, September 30, 2024

«Ωδή στις Τέχνες» μέσα από την Έκθεση «Νelly’s – Συλλογή Κρασάκη» της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων

Ημερομηνία:

Η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων στο πλαίσιο της έκθεσης «Nelly’s – Συλλογή Κρασάκη», ξεκινά μια σειρά από παράλληλες δράσεις, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να αναδείξουν τις ποικιλόμορφες εκφράσεις της τέχνης, μέσα από βραδιές αφιερωμένες σε διαφορετικούς τομείς, όπως η φωτογραφία, η ζωγραφική, η λογοτεχνία, η γλυπτική, το σχέδιο, ο κινηματογράφος, η αρχιτεκτονική, ο χορός και το θέατρο, αντλώντας έμπνευση από την πλούσια ζωή και το έργο της Nelly’s.

Οι πρώτες δύο δράσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Οκτωβρίου και θα είναι αφιερωμένες στη λογοτεχνία και τη γλυπτική, αντίστοιχα.

Αφιέρωμα στη Λογοτεχνία

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη βραδιά που είναι αφιερωμένη στη λογοτεχνία. Στο πάνελ των ομιλητών θα συμμετάσχουν:

Νίκος Ερηνάκης, «Εικόνα και Λόγος ανάμεσα στη φυσική πραγματικότητα και την ψηφιακή υπερπραγματικότητα», Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας και Φιλοσοφίας του Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ποιητής

Άννα Κοντολέων, «Από την Εκπαίδευση Δια Αλληλογραφίας στη Λογοτεχνία: Η Δύναμη της Επιστολής», Συγγραφέας, μεταφράστρια και θεατρολόγος

Σίτσα Κοτσιφάκη, «Όταν η αφηγηματικότητα της φωτογραφίας συναντά την εικονικότητα της λογοτεχνίας», Φιλόλογος

Τη συζήτηση που θα αναδείξει τη σχέση εικόνας και λόγου θα συντονίσει η Μαρίνα Αρετάκη, Ε.ΔΙ.Π. του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Αφιέρωμα στη Γλυπτική

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη βραδιά, αφιερωμένη στη γλυπτική. Στο πάνελ των ομιλητών θα συμμετάσχουν:

Ασπασία Παπαδοπεράκη, Κεντρική ομιλήτρια, διακεκριμένη γλύπτρια με την ομιλία της «Περί Γλυπτικής»

Νίκος Καμπιανάκης, Φωτογράφος με παρουσίαση για τη «Γλυπτική και τον αείμνηστο Γιάννη Μαρκαντωνάκη»

Αντώνης Παυλάκης, Γλύπτης, με θέμα το «Καλλιτεχνικό έργο της Nelly’s».

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό. Τη βραδιά θα συντονίσει η Ανδρονίκη Κοκοτσάκη, φιλόλογος.

Οι δράσεις αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για την εξερεύνηση και την εμπειρία της τέχνης, εμπνευσμένες από την κληρονομιά της Nelly’s, μέσα από την πλούσια συλλογή του συλλέκτη Μιχάλη Κρασάκη, που εκτίθεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων υπό την επιμέλεια της εικαστικού Στέλλας Κουκουλάκη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Δημοτική Πινακοθήκη στο 28213 41680 ή μέσω email στο pinakothiki@chania.gr

Οι παράλληλες δράσεις πραγματοποιούνται από τον Δήμο Χανίων, τη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, και την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Τον σχεδιασμό και την επιμέλεια των δράσεων έχει αναλάβει η Άννα Νεμπαυλάκη, Ειδική Συνεργάτιδα Δημάρχου Χανίων σε θέματα παιδείας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων: Δωρεάν εργαστήρια και masterclasses

Για μια ακόμη χρονιά στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων υπάρχει...

Σοβαρό τροχαίο στα Χανιά: Τραυματίστηκε μοτοσικλετιστής

Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ στην...

Ανδρουλάκης από Ηράκλειο: «Στις επόμενες εκλογές δε θα είναι πράσινη μόνο η Κρήτη αλλά η μισή Ελλάδα»

Στο Ηράκλειο μίλησε το βράδυ της Δευτέρας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Λίγες...