22.8 C
Chania
Tuesday, October 8, 2024

Έναρξη Εργασιών Κατασκευής του Πρώτου Καταδυτικού Πάρκου στην Ελλάδα στον “Ομπρόσγυαλο” του Δήμου Αποκορώνου.”

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Αποκορώνου ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία του πρώτου καταδυτικού πάρκου στην Ελλάδα, στην περιοχή του Ομπρόσγυαλου. Το έργο αυτό, που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στον τομέα του τουρισμού στην περιοχή, θα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε δύτες και θα συμβάλλει στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Η πόντιση τεχνητών υφάλων και παλαιών πλοίων θα δημιουργήσει ένα νέο υποθαλάσσιο τοπίο, προσελκύοντας θαλάσσια ζωή και ενισχύοντας την αλιευτική δραστηριότητα. Στόχος είναι να καταστεί ο Αποκόρωνας ένας κορυφαίος προορισμός για καταδύσεις και να αναπτυχθεί ο εναλλακτικός τουρισμός στην περιοχή. Το καταδυτικό πάρκο αποτελεί ένα παράδειγμα αειφόρου ανάπτυξης, συνδυάζοντας την προστασία του περιβάλλοντος με την οικονομική ανάπτυξη.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου:

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης,  με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του πρώτου καταδυτικού πάρκου προστασίας θαλάσσιας ζωής και αναψυχής στην Ελλάδα, το οποίο θα δημιουργηθεί στη θέση “Ομπρόσγυαλο” της Δημοτικής Κοινότητας Κεφαλά. Η έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 11:00.

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, τονίζει: “Το καταδυτικό πάρκο στον Αποκόρωνα αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της διαφοροποίησης του τουριστικού μας προϊόντος. Προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσουμε το φυσικό πλούτο της περιοχής με σεβασμό στο περιβάλλον, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας και προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού.

Η πόντιση των δυο πλοίων και των τεχνικών υφάλων όχι μόνο θα ενισχύσει το καταδυτικό ενδιαφέρον της περιοχής, αλλά θα έχει και θετικές επιπτώσεις στην αλιεία, αφού οι τεχνητού ύφαλοι προσφέρουν νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξη της θαλάσσιας ζωής και η αύξηση των αλιευμάτων θα ωφελήσει τους ντόπιους αλιείς, συμβάλλοντας στη τοπική οικονομία.

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τον Αποκόρωνα ως κορυφαίο προορισμό για καταδύσεις και βιώσιμες τουριστικές δραστηριότητες. Το καταδυτικό πάρκο αποτελεί παράδειγμα αειφορίας και αρμονικής συνύπαρξης τουρισμού και περιβάλλοντος.”

Για περισσότερες  πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τηλ. 6948375990.

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, αναφέρει ότι με την ανακοίνωση αυτή, επιβεβαιώνεται η προσήλωσή μας στην προώθηση βιώσιμων τουριστικών περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών, προσφέροντας νέες εμπειρίες στους επισκέπτες και ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη.”

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άρθρο Πάνου Χαρίτου: Από τη Γάζα στο Ιράν – 365 μέρες πολέμου

Μια ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή όπως...

Πέτρος Παππάς: Ζήτησε την τιμωρία φαντάρου που μίλησε σε αντιπολεμική διαδήλωση

Την τιμωρία του στρατιώτη που μίλησε στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, ζήτησε ο  βουλευτής του...